annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Klaazzzzzz
CONTRIBUTOR ***

ABNAMRO bank bestand inlezen (Privé rekening)

door Klaazzzzzz

ABN AMRO exporteert bank transactie in CAMT.053 in een bestand per dag. Als ik bij import in Visma al deze bestanden selecteer (dat kan, is niet standaard) dan verwacht ik dat ze ook allen worden ingelezen. 

 

Ondanks het feit dat ik ze allen langs zie flitsen en Visma ook bevestig dat xx bestanden succes vol zijn ge-upload wordt uiteindelijk toch maar één dag (bestand) ingelezen.

 

Ik vind dit eerlijk gezegd wel een dingetje. Als het dan per dag met de hand moet, Ok, maar geeft dan ook duidelijk aan dat meerdere bestanden inlezen niet werkt en maak het dan ook onmogelijk. Of beter nog: Zorg dat dit gewoon werkt.

 

Ja, ik weet dat een zakelijke rekening gekoppelt kan worden, die heb ik dan ook, maar dit is een oude (zakelijk gebruikte privé) rekening waar ik ook de gegevens van wil kunnen inlezen.

11 ANTWOORDEN 11
Sander Kreuze
CHAMPION *

door Sander Kreuze

Heb je dit probleem ook als je het formaat MT940 gebruikt? Ik verwacht dat daarmee is opgelost.

Klaazzzzzz
CONTRIBUTOR ***

door Klaazzzzzz

Dat klopt want dan wordt idd de hele periode ingelezen maar dan is de omschrijving van de posten veel slechter dan bij het CAMT formaat en dus absoluut geen verbetering.

 

Maar laten we even concreet zijn:

Ik constateer dat ik (bij om het even welk formaat) meerdere bestanden kan selecteren voor uploaden (Dit kan de webdeveloper makkelijk in het formulier voor de gebruiker blokkeren, standaard HTML functie). Nadat ik meerdere bestanden selecteer en upload zie ik ze letterlijk allemaal voorbij komen en ontvang ik van Visma de melding dat ALLE bestanden succesvol zijn ingelezen. Toch blijkt er maar eentje (de laatste) overgekomen/verwerkt te zijn. Dit geeft veel risico op dubbel inlezen en daardoor fouten.

 

Omdat er geen enkele feedback is over het niet correct werken van deze procedure lijkt het mij dan dat er op de shortlist van de de ontwikkelaars twee opties bovenaan met prioriteit 1 horen te staan:

 

  1. Zorg dat meerdere bestanden conform verwachting normaal verwerkt worden bij het uploaden (favoriet)
  2. Zorg dat het uploaden van meerdere bestanden niet langer mogelijk is en dat er een duidelijke omschrijving bij komt te staan met de voor en nadelen van CAMT en MT940 bestanden

Het is toch een serieuze applicatie en geen bokkie wokkie programmaatje!? Fixen die handel, hier moet helemaal geen discussie over nodig zijn, dit is gewoon een nare bug.

Sander Kreuze
CHAMPION *

door Sander Kreuze

Helaas is ABN de enige bank waarbij je per dag een apart bestand krijgt. Een aanpassing is inderdaad gewenst, ik heb de wens doorgestuurd. Maar een echte oplossing is te kiezen voor bankkoppeling, ik wil niet meer anders, geen gedoe meer met bestanden, nadat je bent ingelogd in eaccounting kun je direct aan de slag. Je moet dan wel een zakelijke rekening gebruiken bij de abn, zie ook: https://nl.visma.com/eaccounting/directe-bankkoppeling/bankkoppeling-abn-amro/

 

 

Klaazzzzzz
CONTRIBUTOR ***

door Klaazzzzzz

Die koppeling heb ik dan ook zoals je in mijn eerste bericht kunt lezen. Ik wil echter ook mijn oude 'privé' rekening, die ik al 8 jaar zakelijk gebruik voorlopig (Zolang klanten er nog per ongeluk op betalen) nog kunnen inlezen. En dan loop ik tegen de genoemde problemen aan.

Sander Kreuze
CHAMPION *

door Sander Kreuze

Aha ik begrijp het. Wellicht goed om klanten te informeren die het oude iban nummer nog gebruiken. Wist je dat je een openstaande factuur ook handmatig kunt afboeken via een handmatig boekstuk? 

 

Controleer eerst of onderstaande instelling is gemarkeerd.

 

handmatige betaling van facturen inschakelen.png

Maak een handmatig boekstuk:

Bij datum leg je de ontvangstdatum vast

Selecteer de rekening debiteuren en vervolgens de factuur

Gebruik grootboek Privé opnamen als tegenrekening

 

openstaande facturen handmatig afboeken.png

Klaazzzzzz
CONTRIBUTOR ***

door Klaazzzzzz

Kijk dat is nou net de reden waarom ik al 10 jaar een online administratie met bankkoppeling gebruik (Reeleezee, waar ik nu van af probeer te komen): Het automatisch koppeling van facturen en betalingen.

 

Je hulp wordt zeker gewaardeerd maar ik verwacht nog steeds dat het topic waarmee is gestart wordt opgepakt door Visma en netjes wordt opgelost.

 

Want ik ben vast niet de enige die elke keer denkt van 'Ik kan nog steeds meerdere bestanden selecteren en ineens uploaden', 'zouden ze het dan nu opgelost hebben?'. Om er achter te komen dat het nog steeds niet werkt. Waarna ik weer minutieus handmatig bestanden moet gaan uploaden en verwerken.

door Mayron Beudeker

Beste gebruiker,

 

Wij hebben eerder ook meldingen van andere gebruikers gehad die door de mogelijkheid om meerdere bankbestanden te selecteren, in de veronderstelling waren dat deze ook automatisch achter elkaar konden worden ingelezen. Aangezien dat momenteel inderdaad niet kan, hebben wij aanpassingen in eAccounting gedaan waardoor het niet meer mogelijk moet zijn om meerdere bankbestanden te selecteren bij import.

 

Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Klaazzzzzz
CONTRIBUTOR ***

door Klaazzzzzz (Bijgewerkt ‎28-06-2019 01:10 door Klaazzzzzz )

Het lijkt aantrekkelijk om op die grote knop 'als oplossing accepteren' te klikken maar ik vind dit geen oplossing. Het lijkt op naar de garage gaan met een lekke band waarna de monteur bij gebrek aan een nieuwe band het complete wiel verwijderd en daarmee het probleem meent op te lossen.

 

  • Er staat nog steeds: Sleep uw bestandEN hierheen.
  • Ik kan nog steeds meerder bestanden uploaden (eenvoudig af te schermen).
  • Er wordt geen enkele uitleg gegeven over bestandssoorten en procedures (Voor en nadelen)
  • Uploaden/inlezen moet bevestigd worden met de knop 'nieuwe' (Wat wordt met Nieuwe bedoeld?)

 Daarnaast: bij gebruik van CAMT053 bestanden (Nog steeds elke dag afzonderlijk) Zijn de meeste 'referenties' onherkenbaar en compleet afwijkend van wat ik bij de bank wel duidelijk zie. Enkele zijn wel goed en duidelijk. Ik moet echter maandelijks voor mijn boekhouder lijsten maken met uitleg wat wat is door mijn bankrekening er naast te houden, te belachelijk voor woorden.

 

Gebruik ik MT940 dan wordt het helemaal een rommeltje. Dan komt er één hele lange omschrijving in te staan die ik alleen maar kan zien door mijn muis op de ingekorte versie te houden. Ik krijg dan een enorme reeks aan variabelen (In de vorm van een pad) waarbij met enige moeite iets herken (Alle getallen door 9's vervangen, lengte gelijk):

 

/TRTP/SEPA INCASSO ALGEMEEN DOORLOPEND/CSID/NL99ZZZ9999999999999/NAME/MKB ONDERNEMERS BV/MARF/A00000999999/IBAN/NL75ABNA0999999999/BIC/ABNANL2A/EREF/2019T999999-99999999999999

 

Dit alles staat in het referentieveld.

 

Nog een voorbeeld, dichter bij huis (wederom gegevens geanonimiseerd)

 

/TRTP/SEPA OVERBOEKING/IBAN/NL43ABNA0999999999/BIC/ABNANL2A/NAME/VISMA SOFTWARE B V/REMI/999999 / 99999999/EREF/

 

Stukje korter. In mijn browser zie ik /TRTP/SEPA OVERBOEKING/IBAN/NL... De rest moet ik uit een mouseover tooltipje ontcijferen.

 

Ik zal wel een heel simpele ziel zijn maar is het zo moeilijk om bij de bankafschriften een kolom voor de naam van de tegenpartij, rekening nummer van de tegenpartij en vooral: omschrijving van de transactie op te nemen?

 

Ook bij de gegevens van mijn andere rekening die wel gekoppeld is gaat het vaak mis. Ik mis hier dezelfde kolommen en vooral ook weer een fatsoenlijke omschrijving van de mutatie.

 

Tot dusver ben ik absoluut niet tevreden. Verre van zelfs. Ik ben net als anderen zeer nieuwsgierig naar een eventuele roadmap van Visma om in te kunnen schatten of ik wil blijven of iets anders moet gaan zoeken.

 

Zoals het er nu staat is het toch nooit lekker werkbaar? Ik dacht dat online boekhouden het je makkelijker moet maken i.p.v. moeilijker.

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎08-07-2019 16:27 door Mayron Beudeker VISMA )

Beste Klaaz,

Door een fout werd bij het importeren van een bankbestand inderdaad 'Sleep uw bestanden' weergegeven. Dit is inmiddels aangepast naar 'Sleep uw bestand' om te voorkomen dat er verkeerde verwachtingen worden geschept.

Het klopt ook dat de banktransacties in het MT940-bestand een uitgebreidere omschrijving bevatten dan die uit het CAMT.053 bestand. Deze omschrijvingen worden dan ook direct overgenomen uit het bankbestand, of via de bankkoppeling verzonden vanuit de bank. Op de weergave daarvan hebben wij helaas geen invloed.

Ik begrijp dat op basis van het banktransactie overzicht niet direct zichtbaar is waar een mutatie betrekking op heeft, totdat via het mouseover tooltipje of bij afstemming de gehele omschrijving word weergegeven. Weergave van de gehele omschrijving van de banktransactie zou hier verandering in kunnen brengen. Jouw is signaal nemen wij daarom graag mee in het verbeterproces van Visma eAccounting. Hartelijk dank daarvoor.

Helaas is er geen roadmap beschikbaar.  Meer over de nieuwste functies in eAccounting vind je terug in de video die na elke update wordt gepubliceerd.

Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Klaazzzzzz
CONTRIBUTOR ***

door Klaazzzzzz

Hoi Mayron,

 

Ook met dit antwoord ben ik niet tevreden. Ik heb hetzelfde MT940 bestand ook eens ingelezen in o.a. Moneymonk die het vervolgens heel netjes op de juiste plaats in de juiste velden zet waardoor het voor simpele zielen zoals ik in één oogopslag duidelijk is bij mutaties waar het over gaat.

 

Ik begrijp niet dat dat voor een grote software leverancier als Visma schijnbaar niet mogelijk is dezelfde gegevens netjes te importeren en in te delen.

door Mayron Beudeker

Beste Klaaz,

Ik kan me voorstellen dat dit niet het antwoord is waar je op had gehoopt. Maar helaas kan Visma eAccounting op het moment de informatie uit het MT940-bestand niet filteren en uitsplitsen, zoals blijkbaar wel gebeurd in Moneymonk. Ik begrijp dan ook goed dat als dit wel mogelijk was, het afstemmen van deze betreffende banktransacties een stuk makkelijker zou zijn. Daarom hebben wij jouw wens graag mee in het verbetertraject van Visma eAccounting.

Of en wanneer er aanpassingen worden doorgevoerd wat de weergave van de transactie informatie(MT940) betreft, is moeilijk aan te geven. Mocht dat wel gebeuren, dan zal dit kenbaar worden gemaakt via de betreffende kanalen.

Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!