Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Factuur opmaak

door Anonymous (Bijgewerkt ‎13-04-2018 16:32 door Roel van der Meulen VISMA )

Hallo, is het in de toekomst mogelijk om zelf een factuur opmaak te verzorgen? Ik vind het er niet uitzien en zou dit nooit naar mijn klanten willen sturen. Maar nu moet ik dus handmatig een factuur maken, nadat ik een factuur in een ander programma heb gemaakt = dubbel werk...

33 ANTWOORDEN 33
Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze (Bijgewerkt ‎09-07-2018 14:33 door Sander Kreuze )

Kathelijn, ik heb inmiddels aardig wat ervaring met de standaard layout. Kun jij mij een voorbeeld laten zien hoe jij het zou willen?

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Ik factureer uren aan mn klanten. Dus op de factuur moet minimaal staan:

 

- datum per regel

- aantal uren

- beschrijving werkzaamheden

- uurtarief

- totaal per regel

 

 

Dit alles gegroepeerd per project.

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Ik heb ook net als Paul behoefte aan een datum veld per factuurregel. En dan bij voorkeur bij elke nieuwe regel de datum en overige gegevens van de de vorige meenemen, werkt lekker snel met invoeren. Ook ik factureer uren maar ook andere zaken waaraan ik een datum wil verbinden. Ik denk dat dat voor de meesten geldt die 1 x per periode verzamelfacturen maken.

 

Bij Reeleezee kon ik per factuur aangeven welke kolommen ik wilde verbergen, dat was toch wel heel erg handig en zou ik ook graag in Eaccounting van Visma willen terug zien.

 

En als laatste zou ik het fijn vinden als de linker kolom uit zou lijnen met de velden in de header van de factuur, maar daar ben ik een mierenn..ker voor.

Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze

Gebruik jij ook de urenregistratie module? Ik factureer namelijk ook uren en koppel projecten aan mijn klanten. Ik gebruik hiervoor de Urenregistratie module. In de declaratietekst voer ik de datum en omschrijving in. Zo heb ik gelijk per dag/week/maand/jaar inzichtelijk waaraan ik mijn uren heb besteedt. Vanuit declaratievoorstellen stuur ik alle te factureren uren uit naar concept verkoopfacturen in eAccounting om vervolgens in één keer uit te kunnen factureren, ideaal!

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Hallo beste Sander,

Ik werk ook met de urenregistratiemodule ja. Maar het is toch heel raar om in de declaratietekst een datum in te vullen, als je een datumveld hebt bij de urenregistratie. Dan ga je toch niet nog eens in de tekst invullen. Dat datumveld moet gewoon mee genomen worden naar de factuur.

Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze

Ik heb het helemaal met je eens Paul maar die mogelijkheid is nog niet toegevoegd door Visma dus moet je een workaround toepassen helaas.

door Mayron Beudeker

Beste Kathelijn,

 

Momenteel is het tot beperkte mate mogelijk om de factuur opmaak aan te passen. Echter zijn wij bezig om te kijken naar de mogelijkheden om dit uit te bereiden. 

 

Er wordt volop ontwikkeld aan Visma eAccounting en er komt zeer regelmatig nieuwe functionaliteit bij. Daarom nemen wij jouw signaal mee in het ontwikkelproces.

Of en wanneer de gewenst functie word toegevoegd is nog niet bekend. Meer informatie over nieuwe functies in Visma eAccounting, kan je lezen in het Supportpanel. Of kijk de video terug die na elke maandelijkse update wordt gepubliceerd. Deze video wordt per e-mail en via een melding in Visma eAccounting (Tips & Trucs scherm) onder jouw aandacht gebracht.


Mocht je nog andere ideeën hebben die het werken in eAccounting praktischer maken voor jou, dan kan je deze kenbaar maken via de ideeënbank in de communuity.

 

Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Angele
CONTRIBUTOR **

door Angele

Goedemorgen.

 

Waarom worden de leveringsvoorwaarden bij buitenlandse debiteuren niet op de factuur vermeld?? Zijn wel ingevuld bij de debiteurgegevens zelf. 

 

Groetjes,

 

Angele Bakker

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Op wat voor termijn denkt Visma de factureer optie uit te breiden met (meer) mogelijkheden om de factuur indeling en vaste teksten variabeler te maken?

Goedgekeurde oplossing
Aad Wagner
CHAMPION *

door Aad Wagner

Zou mooi zijn als er meer opmaak opties komen. Er zijn nog veel meer verbeterpunten genoemd. De mail die naar klanten wordt is erg onpersoonlijk bijv. Die moet je tegenwoordig toch kunnen personaliseren met voornaam etc. Zoals tegenwoordig bijna overal gebruikelijk is... 

 

Enfin. Dit is een slepende zaak aan het worden waar geen prio ligt voor visma. Ze geven ook geen openheid over nieuwe ontwikkelingen via bijv. een roadmap...

 

Los daarvan is visma gewoon een goed pakket. Ben er tevreden mee. E-invoices verzenden gaat bijvoorbeeld perfect. Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Hallo Visma,

 

Zelfde vraag. De factuurlayout is echt slecht. Mn eigen logo wordt er zelfs niet afgedrukt. Terwijl ik die wel heb ingelezen.

 

De datum van de artikelregel moet er ook bij. Splitsing per project, maar dan ook even de naam van het project erbij.   En nog zo veel meer. 

 

Hoor graag wanneer we de factuur gaan veranderen.  Ik ben naar Visma overgestapt omdat alles-in-een is. Maar voorlopig was ik over factuurdesk meer tevreden. - erg jammer - maar ik vrees een overstap terug.

 

Met vriendelijke groeten,

Paul 

door Mayron Beudeker

Beste Paul,

 

Als je in Visma eAccounting een logo hebt ingelezen, dan is het nog van belang om deze in te stellen, voordat deze zichtbaar wordt op de verkoopfactuur. Dit doe je door in het linkermenu te kiezen voor: 'Instellingen', 'Bedrijf' en het tabblad 'Overige'. Vervolgens kies je bij 'Aangepaste achtergrond' voor 'Geüploade logobanner en voettekst' waarna je voor 'Bewaar' kiest.

logo.png

 

Naar verwachting zal in kwartaal 4 van dit jaar, de vernieuwde lay-out module worden toegevoegd aan Visma eAccounting, waardoor meer flexibiliteit ontstaat bij het opmaken van de verkoopfactuur. Indien dat het geval is, dan zal dit kenbaar worden gemaakt via onze eAccounting Community en via het Supportpanel in Visma eAccounting.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Is er ondertussen dan al meer nieuws over uitgebreidere mogelijkheden hiertoe? Ik zou namelijk ook graag de layout veranderen omdat dit niet zo mooi is. Daarnaast heb ik dat als ik de factuur uitprint, deze kleiner wordt dan het A4 formaat.. Hoe is dit mogelijk?