Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Foutieve afrondingen BTW bij verkoopfacturen

door Anonymous

Bij het boeken van verkoopfacturen met meerdere regels komt het regelmatig voor dat het BTW bedrag verkeerd wordt afgerond of berekend. Volgens mij wordt het BTW bedrag per regel berekend en niet per categorie getotaliseerd.

2 ANTWOORDEN 2
Angelie1
CONTRIBUTOR *

door Angelie1

Goedemorgen,

 

Ik zou ook graag willen dat deze afrondingsverschillen verholpen kan worden aangezien ik hier dagelijks last van heb met het boeken van verkoopfacturen die in een ander programma zijn gemaakt. 1 cent verschil heb je al snel. Bij het verwerken van de betalingen moet je vervolgens ook handmatig afstemmen zodat die ene cent als afronding kan worden geboekt. Ik hoop op een snelle oplossing...

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎12-11-2019 10:27 door Mayron Beudeker VISMA )

Beste,

 

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur wordt de btw inderdaad per artikelregel berekend. In eAccounting wordt het btw-bedrag berekend op basis van de netto artikelprijs met 2 decimalen achter de komma. Het kan daardoor zijn dat het btw-bedrag niet overeenkomt met het bedrag dat bv in een ander systeem is berekend op basis van bedragen met 3 of meer decimalen achter de komma.

 

eAccounting is volop in ontwikkeling en daarom nemen wij jouw signaal graag mee in het verbeterproces. Of en wanneer eAccounting kan werken met 3 decimalen achter de komma, is momenteel nog niet bekend. Bekijk voor de laatste toevoegingen de video die na elke update wordt gepubliceerd via de community.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!