annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Registreer u om communities te volgen en een snelkoppeling te krijgen in dit menu Registreer u om communities te volgen en een snelkoppeling te krijgen in dit menu
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Hoe BTW privegebruik boeken in eAccounting?

Hallo,

 

Kan iemand mij helpen met de boeken voor btw privegebruik auto in eAccounting? Er is wel een FAQ voor AccountView maar niet voor eAccounting. Hoe ziet de boeking eruit in eAccounting?

 

Alvast dank!

1 ANTWOORD 1

Re: Hoe BTW privegebruik boeken in eAccounting?

(bijgewerkt door Remko Gerritsen VISMA ‎24-07-2019 13:44 )

We hebben alvast een concept supportnote 'Prive gebruik auto' opgesteld welke (nog) niet terug te vinden in het Helpcenter van eAccounting maar wel kunt toepassen. Deze vindt u hieronder terug. 

 

Hoe corrigeer ik de Btw voor het privé-gebruik van mijn auto in mijn Btw-aangifte?Rijd je als ondernemer een zakelijke auto, maar gebruik je die auto ook privé? In dat geval mag je niet alle Btw die je betaalt zomaar als zakelijke kosten opvoeren. Dan dien je een verrekening te doen voor het privégebruik van de zakelijke auto. Dat betekent in de praktijk dat je een handmatig boekstuk zal moeten maken.

 

Om het bedrag Btw-privé in eAccounting in te kunnen voeren, zul je eerst het bedrag zelf moeten berekenen. Daarna maak je een handmatig boekstuk welke automatisch doorvalt naar de aangifterubriek 1d Privé-gebruik in de Btw-aangifte.

 

Voor de juistheid van de boeking verwijzen wij je naar je boekhouder of accountant. In deze supportnote leggen we uitsluitend uit hoe je deze correctie verwerkt in eAccounting.

 

  •  

 

 

Bereken de Btw-correctie. Meer informatie hierover vindt je terug op de website van de Belastingdienst

 

 

  •  

 

 

Maak een handmatig boekstuk. Hiervoor ga je naar Boekhouding – Boekstukken - Nieuw boekstuk. Je voert de velden Datum (31-12) en Omschrijving in, vink aan: Toon boekingen incl Btw. Daarna voeg je de volgende twee boekregels toe die door je zijn berekend onder stap 1. Als je werkt met het standaardrekeningschema van eAccounting dan maak je een grootboekrekening (Type Autokosten) aan genaamd “Btw privé gebruik auto”

 

 

  •  

 

 

De boeking ziet er als volgt uit:

Debet: “Btw prive gebruik auto” met Btw-code 8 (0%)

Credit: 1620 Btw verkoop, privegebruik

 

 

  •  

 

 

Controleer of de boeking in evenwicht is (verschil 0) en klik op Boek.Met vriendelijke groet,

Remko/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren" als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!