Mijn Communities
Help

Idee: Nummerreeksen wijzigen van facturen, verkooporders en offertes

door Roel van der Meulen (Bijgewerkt ‎13-04-2018 16:18 door Roel van der Meulen VISMA )

Idee van @Anonymous: 
"Factuurnummering jaarlijks kunnen wijzigen, zodat ieder jaar de factuurnummering start met het huidige jaartal."

 

Datum: 19-12-2017 11:45
Status: Nieuw (10 kudos ontvangen)

 

---

Reactie van: @Adm kantoor Jerry Klaver
Datum: ‎20-12-2017 09:29

"Ook voor de klanten van ons kantoor een absolute 'must' om de factuurnnummers jaarlijks aan te kunnen passen. Voorwaarde voor de belastingdienst is dat factuurnummers door de jaren heel altijd opvolgend moeten zijn."

 

--- 

Reactie van: @Bob Huisman
Datum: 20-12-2017 12:35

"Een duidelijke wens. Dank je voor je input."

 

--- 

Reactie van: @Anonymous
Datum: ‎24-12-2017 22:49

"Begin 2016 is dit probleem aangegeven en tot op heden is deze functie niet uitgerold!"


---

Reactie van: @Willem van de Laar
Datum: 16-01-2018 18:19

"Wij zijn met onze administratie dit jaar overgestapt van AccountView naar eAccounting en het verbaast ons dat de er (nog) geen aanpassing van de nummering mogelijk is. Het jaartal kunnen vermelden in je factuurnummerreeks is eigenlijk heel vanzelfsprekend en zorgt voor goed overzicht. Prioriteit van maken svp."

18 ANTWOORDEN 18
SandraM1
CONTRIBUTOR *

door SandraM1

Is al bekend of dit inmiddels is aangepast? Ik werk sinds kort met eAccounting, en heb per abuis een proef verkoopfactuur aangemaakt en deze is nu ingeboekt. De factuurnummering klopt totaal niet met ons interne systeem. Kan ik dit nog aanpassen?

Kenneth M
VISMA

door Kenneth M (Bijgewerkt ‎14-02-2022 15:50 door Kenneth M VISMA )

Beste,

 

Bedankt voor uw bericht op het forum. 

 

Het wijzigen van nummerreeksen voor facturen, verkooporders en offertes is niet meer mogelijk nadat een factuur, verkooporder en offerte is aangemaakt. Dit zal in de toekomst niet worden aangepast het systeem, daar Visma zich houdt aan de Europese wetgeving dat een nummerreeks uniek en ononderbroken moet zijn. De enige optie is het Bedrijf opnieuw instellen (resetten) via instellingen > bedrijf > algemeen > Bedrijf opnieuw instellen.  

 

 

 

SandraM1
CONTRIBUTOR *

door SandraM1

Beste Kenneth / Visma,
Bedankt voor de reactie. Dit is voor ons dus een groot probleem. Ik kan niet zomaar ons bedrijf opnieuw instellen, aangezien we al veel gegevens in eAccounting hebben ingevoerd. Uiteraard werken wij met een unieke nummerreeks die ononderbroken is, maar dan wel met ons eigen systeem (dat nu dus niet aansluit bij de voorgaande jaren). Ik baal er wel enorm van dat ik doordat ik dacht dat ik een proeffactuur kon inboeken (en daarna verwijderen) nu vast zit aan een niet logische nummering van de facturen. Het is niet het einde van de wereld, maar wel een slordigheid in ons boekhoudsysteem (en dat is voor ons administratieve personen een doorn in het oog). 

Ad Schots
CONTRIBUTOR **

door Ad Schots

Ik ben het helemaal met Sandra eens.. Dit zou gewoon mogelijk moeten zijn om dit jaarlijks naar eigen wensen aan te passen. Maar Visma verschuilt zich achter de zogenaamde Europese wetgeving waar dit zogenaamd niet zou mogen, maar volgens mij mag dit wel jaarlijks aangepast worden. 

Maar volgens mij is Nederland niet belangrijk genoeg voor Visma. Want zo heb ik nog wel enkele wensen meer waar geen gehoor aangegeven word.

Mvg Ad 

EMulleners
CHAMPION ***

door EMulleners

Dit is absoluut geen goede optie en het is een dringende vraag die al jaren loopt. Kan er in elk geval gedacht worden over bijvoorbeeld een prefix zodat het in elk geval lijkt alsof het jaarafhankelijk is? Dan zet je het jaartal in elk geval in de prefix. Ik denk ook niet dat de goedgekeurde oplossing van toepassing is 😉

SandraM1
CONTRIBUTOR *

door SandraM1

Heb ik per ongeluk die goedgekeurde oplossing toegevoegd? Ik was namelijk aan het zoeken tussen de reacties en antwoorden op deze vraag, en ben bang dat ik  toen een goedgekeurde oplossing heb aangemaakt... Of niet? 🤔 

Marjol7
CONTRIBUTOR **

door Marjol7

Ook ik zou heel graag zelf de nummerreeks van de verkoopfacturen in kunnen stellen. Raar dat dit niet kan, zeker niet als er al zo vaak om gevraagd is. 

EMulleners
CHAMPION ***

door EMulleners

Dit zou toch relatief eenvoudig opgelost kunnen worden als ze voor de nummerreeksen voor een prefix (te kiezen door de klant in de instellingen) zouden bieden zoals anderen systemen dat doen?

door Remko Gerritsen

Het wijzigen van nummerreeksen voor facturen, verkooporders en offertes is niet meer mogelijk nadat je een factuur, verkooporder en offerte hebt aangemaakt. De enige optie is dan het Bedrijf opnieuw instellen (resetten). Factuurnummers van reeds gemaakte verkoopfacturen ander pakket kun je wel opnieuw gebruiken door gebruik te maken van de optie Snelle factuurinvoer. 

 

Ons advies om in de nummerreeksen niet het jaartal er in op te nemen omdat deze nummerreeksen doorlopen in opvolgende boekjaren (niet per boekjaar instelbaar). 

 

 

Met vriendelijke groet,

Remko/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren" als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Ad Schots
CONTRIBUTOR **

door Ad Schots

is dit inmiddels al opgepakt Ik zit er namelijk ook op te wachten zodat ik die Nummerreeks zelf kan aanpassen zoals ik wil

 

Ad Schots

Ad Schots
CONTRIBUTOR **

door Ad Schots

is dit al opgelost zodat ik in het nieuwe jaar ook de nummerreeks kan aanpassen voor nieuwe verkoop facturen??

 

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Waarom is dit goeie idee in 2020 nog steeds niet overgenomen...!? 

Ad Schots
CONTRIBUTOR **

door Ad Schots

Inderdaad zou dit wel moeten kunnen

Ik heb dit ook al meerdere keren aangegeven, maar tot op heden is hier niets mee gebeurt.

Erg jammer

Peter_Stoffelsma
CONTRIBUTOR **

door Peter_Stoffelsma

Het is volgens mij allemaal een beetje eenrichtingsverkeer! Factuurnummer aanpasbaar, betalingskenmerk Belastingdienst bovenin de BTW aangifte graag in de opmaak van 4x4 ipv 16cijfers achter elkaar. Extra kasrekening toevoegen, is niet mogelijk. Factuurlayout opmaak etc. Er wordt erg makkelijk in work a Rounds gedacht, enerzijds prima maar het het biedt geen echte oplossingen. Over al deze zaken wordt dan gezegd we zetten het op de wensenlijst, maar hierover komt geen enkele terugkoppeling naar de klanten. Of beter nog overleg met elkaar, welke wensen gaan we oppakken komend jaar!

sureshpanday
CONTRIBUTOR **

ook ik heb mij vergist in het nummerreeks. En lees achteraf dat het niet aangepast kan. Aangezien het een eerste test was in mijn geval dacht ik het jaar te verwijderen en opnieuw te beginnen maar ook dat gaat niet. wel een oplossing tussentijds. Ik vul de echte factuurnummer in het vakje ONZE REFERENTIE.

niet de idelae oplossing hoor maar je hebt tenminste iets dat helpt.

je moet dan wel in je standaard text vermelden dat bij betaling het referentie nummer gebruikt moet worden. Ik zoek nog naar een mogelijkheid om de foute factnummerreeks niet geprint te krijgen op het factuur.

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Is dit nog steeds niet mogelijk??
Hoop dat dit wel gauw wordt opgelost, want het administratie-pakket mag toch niet bepalen wat het format van je faktuurnummer is....

Gerrit Schouten
CHAMPION *

door Gerrit Schouten

Vorige week sprak ik een nieuwe klant. Ik raadde hem E-accounting aan. Maar na een paar dagen belde hij: kan ik de nummerreeksen per jaar aanpassen? Goede vraag, al vind ik deze erg vervelend. Want het antwoord is: nee!

De klant haakte niet gelijk af, maar punten scoor ik hier ook niet mee.....

 

Visma: kom op, laat van je horen: hoever staat het met dit punt? Wij zijn jullie ambassadeurs richting onze klanten, laat ons niet in de steek!

michaelpronk
CONTRIBUTOR *

door michaelpronk

We zijn overgegaan op eAccounting in het jaar. Het administratiekantoor wat ons ondersteunt heeft per ongeluk het jaartal in het factuurnummer verwerkt. Tot op heden geen issue, want we gebruikten eigen facturen opgemaakt in een ander format. We willen nu switchen naar facturen versturen vanuit eAccounting, komen we erachter dat het niet te wijzigen is. Net erover gebeld, kregen we te horen dat ze dit mogelijk op de lange termijn aan willen passen...

Als ik daar het account voor moet resetten, kan ik net zo goed overgaan naar een ander software platform. Ik raad aan dit hoger op de prioriteit te zetten @Roel van der Meulen