annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Anonymous
Niet van toepassing

Onhandige invoer bij inkoop facturen

door Anonymous (Bijgewerkt ‎03-03-2020 17:08 door Frédérique van Gijn VISMA )

Als ik een inkoop factuur maak heb ik een veld 'Totaalbedrag' en een veld 'BTW'.
Dat veld BTW heeft geen functie - ook vreemd - maar dat terzijde.

 

Vervolgens moet ik NOG een keer het totaalbedrag invullen bij 'Rekening' 1500 crediteuren.

Dat vind ik redelijk bizar, want dat is nogal dubbel.

Ook moet ik NOG een keer de BTW code opgeven, waarna pas de btw berekend wordt.

(En wat heeft die eerste BTW ingave dan voor een zin?)

 

Ik vind het opmerkelijk dat ik kennelijk de eerste ben die dit raar vind (?) want op het forum vind ik geen info. En support, dat is er ook niet (Via de chat ene '...' zou beschikbaar zijn binnen 30 seconden, maar dat kwam uiteraard nooit. en alles in het engels ook nog ;))) - tot nu toe niet zo'n beste ervaring, lijkt alsof het pakket nog niet af is.

 

2 ANTWOORDEN 2
Goedgekeurde oplossing
Adm kantoor Jerry Klaver
CONTRIBUTOR ***

door Adm kantoor Jerry Klaver

Ik kan op het antwoord van Mayron nog aanvullen dat inderdaad het bovenste veld met de handmatige btw-invoer belangrijk is: dit is namelijk de btw die jouw crediteur jou in rekening heeft gebracht en jouw crediteur zal deze btw ook moeten afdragen aan de belastingdienst.

 

Mocht je bij het invoerveld van je grootboekrekening (bijvoorbeeld een inkoop van goederen) bij btw-code 3 - inkopen 21% een verschil constateren in het automatische berekende btw-veld, zul je dat handmatig moeten aanpassen naar de waarde die op de inkoopfactuur staat. Hiermee vorder jij dezelfde btw terug als dat jouw crediteur zal afdragen. Het is bij grote verschillen waarschijnlijk dat jouw crediteur een verkeerde berekening hanteert: stel hem dan even op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Jerry Klaver
Administratiekantoor Jerry Klaver
Goedgekeurde oplossing
Mayron Beudeker
VISMA

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎16-02-2018 16:24 door Mayron Beudeker VISMA )

Beste Kathelijn,


Het veld 'BTW' heeft een functie. Het is namelijk bedoeld als controleveld. Mocht na het inboeken van de inkoop/kosten en selectie van een btw-code,  het btw-bedrag niet overeenkomen met het controlebedrag,  dan kan de inkoopfactuur niet worden geboekt. Dit om te voorkomen dat de btw onjuist wordt geregistreerd.

Je hoeft bij het boeken van een inkoopfactuur slechts één keer het totaalbedrag op te geven, waarna deze automatisch doorvalt naar de grootboekrekening: 1500 Crediteuren.

 

Bekijk voor meer informatie over het boeken van een inkoopfactuur onze supportvideo.


Moet je bij de grootboekrekening handmatig een btw-code selecteren,  dan betekent dit dat er geen btw-code is gekoppeld in de basisgegevens van de betreffende grootboekrekening. Wil je dat een bepaalde btw-code automatisch wordt geselecteerd, dan is het van belang om naar het rekeningschema te gaan via 'Instellingen' en vervolgens 'Rekeningschema'. Selecteer de betreffende grootboekrekening en kies voor de knop 'Bewerk'. Daarna kan je een btw-code koppelen en de wijziging bewaren via de groene knop 'Bewaar'. 

 

Op het forum kan je onder het rubriek 'Veelgestelde vragen' informatie terugvinden over de werking van VIsma eAccounting. Ook kan je voor antwoord (tekst en video) op veelgestelde vragen terecht op ons Supportpannel . Deze raadpleeg je door op het vraagteken icoontje te klikken boven op de blauwe balk of door een zoekopdracht op te geven in het zoekveld daarnaast.


Erg vervelend dat je niet tijdig via de chat te woord bent gestaan door mijn collega. Vermoedelijk was het iets drukker dan gebruikelijk. Onze excuses daarvoor.  

 

Je kunt ook zelf bepalen in welke taal Visma eAccounting wordt weergegeven. Dit doe je door rechtsboven te klikken op je bedrijfsnaam, waarna je de taal kunt wijzigen.

 

Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!