Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

synchronisatie webshop artikelrekeningen

door Anonymous (Bijgewerkt ‎13-04-2018 16:34 door Roel van der Meulen VISMA )

Goedendag

 

Ik krijg deze melding nadat ik Webshop-synchronisatie heb ingeschakled en er een Rekeningnummer  van een standaard eAccount rekening heb ingevuld (geen nummer van Mollie).

 

De synchronisatie met uw webshop wordt pas ingeschakeld wanneer u btw-codes heeft ingevoerd voor de artikelrekeningen (0%, 6% en 21%).

 

WhatsApp Image 2017-12-18 at 15.56.53.jpeg

 

mvg Danny

 

 

1 ANTWOORD 1
Goedgekeurde oplossing
Mayron Beudeker
VISMA

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎04-04-2018 08:58 door Mayron Beudeker VISMA )

Hoi Danny,


Erg vervelend dat je niet verder komt met het tot stand brengen van de koppeling met de webshop. Ik help je graag verder.

Vermoedelijk wordt de foutmelding veroorzaakt doordat de omzetrekeningen niet juist zijn ingesteld. Je kan dit controleren door in het linkermenu te gaan naar 'instellingen' en vervolgens 'Rekeningschema'. Indien bekend is welke omzetrekeningen moeten worden gebruikt, kan je deze op basis van de naam of het rekeningnummer terugvinden via de zoekbalk. 

Instelling rekeningschema.png

Is er geen btw code aan de betreffende omzetrekeningen gekoppeld , dan zal aan de rechterzijde van de grootboekrekening(en) geen btw-code worden weergegeven (zie schermafdruk). In dat geval, klik je op de grootboekrekening en kies je voor 'Bewerk'.  Daarna selecteer je een passende btw-code, en klik je op 'Bewaar'.

 

Vervolgens is het ook van belang om te zorgen dat de omzetrekeningen zijn gekoppeld aan een 'Verkoopcategorie'. Ga daarvoor in het linkermenu naar 'Instellingen' en vervolgens 'Verkoopcategorieën'. Klik op een van de voorgeprogrammeerde verkoopcategorieën (Goederen/Diensten - 0%,6%,21%) en kies voor 'Bewerk'. 

Verkoopcategoreen.png

 

Selecteer de betreffende omzetrekening(en). De omzetrekeningen waar een passende btw-code aan hangt, bijvoorbeeld (btw verkoop 21%), zal dan selecteerbaar zijn de categorieën Goederen en Diensten 21%. Hetzelfde geldt voor omzetrekeningen die zijn gekoppeld aan een btw code m.b.t. 0 en 6%.

Na het toevoegen van de omzetrekeningen klik je op de groene knop 'Bewaar'.
Verkoopcategoreen omzetrekening .png

 Zou je daarna willen kijken of het nu wel goed gaat met inschakelen van de webshop-koppeling?

 

 


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!