avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Skriva ut vilket koddelsvärde som felar vid import av SIE-fil

Status: Föreslagen till R&D

När man läser en SIE-fil med koddelar så försvinner mappningen av segment och man får felmeddelandet ' "Värde" kan inte vara tomt. "Beskrivning" kan inte vara tomt.' Detta felmeddelande dyker upp när det är något koddelsvärde i SIE-filen som har fel längd eller som inte finns i Visma.net.

 

Vid stora SIE-filer är det otroligt svårt att hitta vilket koddelsvärde i filen som felar. Önskemål är att systemet skriver ut vilket värde som inte finns eller som har fel format i Meddelande-fältet, precis som det gör när det är konton som saknas. Detta hade sparat väldigt mycket tid vid felsökning för våra kunder. 

4 Kommentarer
Status changed to: Status: Rösta
 
Status changed to: Status: Föreslagen till R&D
 
CONTRIBUTOR **

Det går att börja med att importera konton och koddelar. Efter det behöver man ev fixa till kontoplanen så att alla ha rätt typ och kontoklass. Sedan kan man importera SIE-filen utan felmeddelande. 

Ja det är bra tips Sofia. Sedan kvarstår problematiken när man råkat skrivit fel koddelvärde i det system man exporterar filen från, exempelvis lönesystemet. Då är det bra med tydligare felmeddelanden kring vilka koddelar som felar.