Mine områder
Hjelp
Bård Haugsrud
PARTNER

Forbedringer ved import av transaksjoner

av Bård Haugsrud (Oppdatert ‎06-01-2022 14:56 av Hanna Eid VISMA )
Status: Stem - Vi vurderer!

Det er et ønske å kunne lese inn Reiseregningsnummer ved import av variabel lønn fra ekstern reiseregningssystem.

7 Kommentarer
Arthur Kvalheim
CHAMPION ***
av Arthur Kvalheim (Oppdatert ‎21-10-2021 08:55 ( )

Noen ganger ønsker man å importere lønnsgrunnlag som kun finnes i en excel-fil, for eksempel overskuddsdeling til alle ansatte. Man kan altså ikke bruke API. Jeg vil anta at flere brukere også har andre eksport-import-tilfeller der det ikke lønner seg å få på plass en skreddersydd integrasjon (API-løsning).

Det er derfor behov for litt bedre funksjonalitet i import-mulighetene i Payroll.


Import fra Excel bør bli enklere

I dag er det (i hvert fall for oss) litt trøblete å importere grunnlag fra en excel-fil. I dag bruker vi en mal-fil vi har fått fra dere, limer inn alle verdier i mal-filen og trykker på en knapp (kjører en makro). Da genereres en csv-fil. Så åpner vi csv-filen i Notepad og erstatter alle komma (,) med punktum (.), før vi kan hente filen inn og importere den i Payroll. 

Vi ønsker oss at import fra Excel blir enklere enn dette.

 

Ønsker mulighet til å ta med info i Tekst-feltet i importen

Har man mange ansatte må man i dag velge, enten å registrere transaksjonen på én og én ansatt (uaktuelt), eller importere uten at all ønsket informasjon vises på lønnsslippen (for eksempel Tekst-feltet på en variabel transaksjon).

 

Vi ønsker oss spesielt Tekst-feltet tilgjengelig i importen. Det kan være en så enkel informasjon som "Gjelder desember" som vi ønsker at skal stå på lønnsslippen, slik at lønnsmottakerne forstår og kan kontrollere det de får.

 

Vi importerer en del i dag, blant annet overtid og tillegg fra Visma.net Project Management (som foreløpig ikke er integrert med Payroll). Andre brukere med andre systemer, vil nok også ha behov for å en enklere og bedre import-funksjon fra excel, uten å måtte investere i en integrasjon via API. 

NB: En god alternativ løsning for tekst-feltet kan være - i stedet for at teksten står i filen - så skriver man den inn i skjermbildet under, og teksten blir påført alle transaksjoner i importen: 
image.png

av Jens Erik Mjølnerød

Helt enig i dette. En kommentar på importen som følger transaksjonen ville være "gull". Da vil brukeren mye enklere kunne dokumentere hva transaksjonen er for noe.

Cecilie Haglund
CONTRIBUTOR ***
av Cecilie Haglund

Vi ser også behovet for tekst på våre importer. Vi trenger å kunne overføre en kommentar/tekst pr. ansatt, og ikke kun for "alle transaksjoner".

av Jens Erik Mjølnerød

Når vi importerer f.eks timer (eller andre transaksjoner) via Import av transaksjoner, er det ingen mulighet til å få med et tekstfelt som kunne følge med til lønnsslippen. Det er mange som ønsker denne muligheten og som ville kunne gi mye mer informasjon på lønnsslippen for de ansatte. Vil tro at dette ikke er så stor operasjon å få implementert.

Lma
PARTNER
PARTNER
av Lma

Dette hadde også vært nyttig for å få med f.eks ID på reiseregninger ved import fra andre reiseregningssystemer.

Svetlanike2019
CONTRIBUTOR *
av Svetlanike2019

Ja jeg synes også at det er god ide. 

Hanna Eid
VISMA
av Hanna Eid
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!
 
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"