avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Lma
PARTNER
PARTNER

Lønn på etterskudd

av Lma
Status: Stem - Vi vurderer!

Det hadde vært greit med mulighet for å sette opp om selskapet har fastlønn på etterskudd så om man setter ansattdato fra f.eks januar så kommer ikke fastlønn opp før på lønnskjøring i februar og når man da setter sluttdato i f.eks april så får den ansatte fortsatt fastlønn opp automatisk i mai.

5 Kommentarer
LNO
CHAMPION *
av LNO

Jeg trodde ikke det var lov å betale fastlønn etterskuddsvis, dvs i måneden etter at den er jobbet for. Etter over 20 år med lønnserfaring i forskjellige bransjer, har jeg aldri vært borte i at dette gjøres. 

Ihht AML så skal lønnsutbetaling skje minst 2 ganger i måneden, hvis ikke annet da er avtalt i arbeidsavtalen. Antar hvis man avtaler en utbetaling, så er det for inneværende måned man får betalt.

Lma
PARTNER
PARTNER
av Lma

Det skal ikke være noe problem så lenge det står i arbeidsavtalen. F.eks at "lønn utbetales 15. i påfølgende mnd/ettskuddsvis"

Olga Myrvold
CONTRIBUTOR ***
av Olga Myrvold

Etter mine 15 år i bransjen har jeg vært borti kun 1 firma som betalte fastlønn i samme måned som den er opparbeidet. De aller fleste kombinerer med timelønte og betaler på etterskudd. 

Nils Fossum
ACTIVE CONTRIBUTOR *
av Nils Fossum

Det er ikke min erfaring Olga. Selv der det kombineres med timelønnede har det vært mest vanlig at det kun er de timelønnede som får lønn for foregående måned. Men ser at det kan bli ryddigere å ha likt prinsipp for alle ansattgrupper så systemet bør absolutt kunne takle det også. 

Olga Myrvold
CONTRIBUTOR ***
av Olga Myrvold

i De regnskapsbyrå som jeg har jobbet var vanlig å samle alle lønnskjøringer i datoene 1.-5. hver mnd og da det er naturlig å ha både fastlønte og timelønte samtidig. Når alle på etterskudd så enklere å periodisere hele lønnskjøring på rett periode uten å plukke ut hvem hører til hvilken mnd. De fleste bedrifter vil ikke betale til byrå for 2 lønnskjøringer månedlig og liker ikke å betale en hel måned på forskudd.

Uansett det er meget vanlig måte å betale ut lønn på og at systemet takler det ikke er ganske uhørt.