peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tervetuloa verkostoitumaan!

Asiaskasyhteisössä voit keskustella kollegoiden kanssa ja jakaa kokemuksia sekä hyväksi havaittuja tapoja käyttää ohjelmiamme. Saat ajankohtaista tietoa ja voit myös kätevästi tilata kiinnostavat sivut, jolloin saat mm. ajantasaiset vika- ja häiriötiedotteet suoraan sähköpostiisi. Älä unohda myöskään pääsivuamme, josta pääset InSchoolin muihin osioihin.
Viimeisimmät aiheet

Aikuisten perusopetus eroaa oppivelvollisten perusopetuksestatäysin,joten silleolisi hyvä saada oma portaali. Olennaiset keskustelut löytyisivät silloin helpommin ja nopeammin. Myös Visman ohjesivuille olisi tarpeellista saada omat ohjeistukset.Tilastokeskuskaan ei ole huomioinut lomakkeissaan aikuisten perusopetusta....
Hei Meillä kunnan kaikilla peruskouluilla herjaa Koski-siirrossa tällaista: KOSKI-järjestelmän palauttama virheilmoitus: Toinen käyttäjä on päivittänyt saman opiskeluoikeuden tietoja samanaikaisesti. Yritä myöhemmin uudelleen. Esikoululaisille tällaista ei tule, mutta kaikille muille. Tämä tuli nyt elokuussa. Onko kenelläkään muulla vastaavaa? Olen laittanut tiketin Vismaan pari viikkoa sitten, mutta en ole saanut vastausta.
Nyt kun on tämä automaattisiirto päällä niin näitä virheitä tulee.9. lk oppilas joka on kesäkuussa jo arkistoitu."suoritus.alkamispäivä (2018-08-09) oltava sama tai aiempi kuin suoritus.vahvistus.päivä (2018-06-02)"Missä kentässä virhe?Testioppilaat ym. joilla on opiskelijalajina sellainen että ei siirretä Koskeen niin silti tulee virheilmoitus "opiskelijalajia ei siirretä koski palveluun" tai "henkilötunnus puuttuu"Millä estää näiden siirron Koskeen?
Miten saan poistettua virheilmoituksen joka tuli Koski-siirrossa:testioppilaalle oli opiskelijalajiksi jäänyt perusopetuksen oppilas.Vaihdon testioppilaaksi, mutta virheilmoitus ei poistu. Mitä teen?
Onko kenellekään muulle tullut vastaan tilannetta, että Wilma lopettaa yhtäkkiä lähettämästä sähköpostia? Ei ollut mitään päivityksiä tms ainakaan Visman ohjelmissa ko. päivänä.Meillä ei tällä hetkellä siis kukaan pysty tilaamaan uutta salasanaa tai luomaan uusia Wilma-tunnuksia, kun edes se varmistusviesti ei tule perille. Kunnan atk-tuki yrittänyt selvittää asiaa tänään siinä onnistumatta. Kun vain tietäisi, mistä alkaa selvittämään, niin päästäisiin asiassa eteenpäin. Ohjelmat on nyt päivitetty ja pelkkä Wilmakin käytetty pari kertaa alhaalla ilman vaikutusta.Viestijonosta katsottuna monelle pukkaa tällaista virhettä:553 5.1.8 Client IP address 194.252.152.87 has no reverse DNS entry
Eniten kehuja saaneet kirjoittajat
Parhaimmat ratkaisujen kirjoittajat
Online-käyttäjiä (273)