Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Informasjon for alle kunder av Visma Software AS
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Norske bedrifter er best på å digitalisere timeregistrering

(updated by Klara Vatten VISMA ‎10-01-2019 13:49 )
Klara Vatten

I dag lanseres Vismas Digitale Index 2018. Her har over 1500 respondenter fra norske bedrifter delt hvor langt de har kommet på sin digitaliseringsreise, slik at du kan se hvordan din bedrift ligger an i forhold til resten av bedriftsnorge.

 

Vismas Digitale Index har kartlagt 13 økonomiske og administrative prosesser som viser hvor digital en bedrift er:

 1. Mottak av faktura
 2. Sending av faktura
 3. Purring
 4. Inkasso
 5. Betaling av fakturaer
 6. Oppdatering av innbetalinger i økonomisystem
 7. Reiseregninger
 8. Utlegg
 9. Ferieønsker
 10. Fravær
 11. Timeregistrering
 12. Godkjenning av fakturaer
 13. Rapporter

 

Til tross for at undersøkelsen i sin helhet viser en lav digitaliseringsgrad på kun 47%, viser den også at av alle disse prosessene, er norske bedrifter er aller best på å digitalisere timeregistrering.

 

Hele 71% av bedriftene i undersøkelsen registrerer timene sine elektronisk i et timeregistreringssystem (ikke Excel eller Google Sheet). Men, hvorfor gjør ikke 100% av bedriftene dette?

 

Det finnes mange gode digitale verktøy som er lett tilgjengelige, enkle å bruke og som ikke koster skjorta. Du får enklere oversikt over arbeidstimene både for deg selv, avdelingen og bedriften. Jobber bedriften ofte prosjektbasert, kan timene enkelt føres mot prosjektet slik at du vet hva som må faktureres for og innsikt i hvor mye jobb som gjennomsnittlig kreves for å gjennomføre lignende prosjekter. Dette kan være gull for strategisk planlegging.

 

At områder som purring og inkasso digitaliseres, kan også være gull verdt for bedriften. I Vismas Digitale Index 2018 får du mer informasjon om hva en slik digitalisering innebærer, tips til hvordan å komme i gang og lese erfaringene til de som allerede har gjennomført et slikt løp.

 

Les Visma Digital Index her