Mijn Communities
Help

25 september Seminar Vitaliteit!

door Roosmarij Lindeman (Bijgewerkt ‎16-08-2023 13:48 door Roosmarij Lindeman VISMA )

Op 25 september start de nationale vitaliteitsweek. Ook Visma | Raet besteedt aandacht aan dit thema met een interessant seminar over Vitaliteit. We gaan het hebben over de vitale organisatie: een begrip dat veel verder gaat dan een lunchwandeling of fruit op de werkvloer. We weten dat vitale werknemers voor meer energie zorgen, ze zijn veerkrachtiger, hebben een hogere bevlogen- en betrokkenheid en daarnaast een hogere productiviteit. Dat klinkt toch als muziek in je oren! Maar welke rol kun je als organisatie daarin hebben? De hoogste tijd voor een deep dive in het thema Vitaliteit! Kom op 25 september a.s. naar het Leerhotel in Amersfoort en ontdek wat ėcht belangrijk is als het gaat om Vitaliteit.

 

Wat staat er op de planning op deze inspirerende dag?

 

‘Hoe drukker, hoe beter!'

Dr. Prof. Erik Scherder | Hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (Hij is de man die Nederland fascineerde met zijn optredens in De Wereld Draait Door en DWDD University en die wordt gezien als dé deskundige op het gebied van hersenwetenschap). 

 

Vitaliteit heeft betrekking op zowel mentale als lichamelijke vitaliteit. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je iedere dag zin hebt om naar je werk te gaan en dat je het fijn vindt als het druk is. Maar ook dat je gaat voelen dat veranderingen juist uitdagend zijn en dat problemen oplossen heel goed voor je hersenen is! Het wordt een beetje ‘schuren’ tijdens deze lezing maar dat is juist ook zo goed voor de vitaliteit van het brein. Kortom, het wordt spannend, vooral als ik al deze kennis met je kan delen en we er met elkaar een uitdagende sessie van maken!

 

‘Stress is briljant’ 

Rowena Wijnands | Therapeut op het gebied van trauma en burn-out & eigenaar van Lemon Pit Exclusive. Haar dynamische aanpak en uitgebreide kennis maken Rowena een ware pionier in haar vakgebied.

 

Reis mee naar de fascinerende wereld van burn-out, vitaliteit en veerkracht! Bereid je voor op een prikkelende ervaring waarin je bewustzijn op een toegankelijke en eerlijke manier wordt aangewakkerd. Rowena neemt je mee op een reis door verschillende werelden: de medische, mentale en fysieke wereld. Ontdek wat echt van belang is in de wereld van vitaliteit en dat als je innerlijke kracht wilt opbouwen,  je je ervan bewust moet zijn dat je altijd een keuze hebt.

 

Vitaliteit gezien vanuit HR optiek is een no-brainer

Myrthe Hanssen-Smalbraak | HR Directeur Visma Raet. Myrthe is HR directeur bij Visma | Raet en vanuit die professie nauw betrokken bij het thema Vitaliteit. Het is één van haar passies om een zo’n vitaal mogelijke organisatie te creëren.

 

Hoe ontwikkel je een vitaliteitsbeleid en tot hoe ver gaat de verantwoordelijkheid van een werkgever hierin? Hoe sta je tegenover job-vitaliteit en hoe kijk je naar de gezondheid van medewerkers? Het gaat niet alleen om de fysieke gezondheid van je medewerker, maar om zoveel meer onderdelen.

 

Wet- en Regelgeving rondom Vitaliteit

Joke van der Velpen & Fred Asbroek | kennismanagers Wet- en Regelgeving Visma | Raet.

Joke en Fred nemen je mee in de belangrijkste Wet- en Regelgeving rondom Vitaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regelingen met betrekking tot een generatiepact, zoals een RVU en de consequenties daarvan zoals bijvoorbeeld de fiscale afhandeling, ontziemaatregelen, Arbo wetgeving, de privacywetgeving en de RI & E. 

 

Doelgroep

Dit seminar is bedoeld voor HR Managers, HR Directeuren,  HR Adviseurs, Managers bedrijfsvoering en iedereen die op actieve wijze betrokken is bij het beleid rondom Vitaliteit. 

 

Datum & tijd

25 september van 9.30 - 16.15 uur

 

Prijs

650 euro (ex btw) inclusief lunch

Knowledge House seminars kunnen niet verrekend worden met creditbundels.

 

PE Punten

Dit seminar is geaccrediteerd door het Nirpa en je kunt hiervoor 36 vaardigheids- en 8 kennispunten krijgen.

 

Informatie & inschrijven

Klik hier  voor het hele programma en de inschrijfpagina

 

Vragen

Heb je inhoudelijke vragen die over Vitaliteit gaan en die je behandeld wil hebben tijdens dit seminar? Mail ons dan op: Academy.raet@visma.com voorzien van je naam en telefoonnummer.

 

Lokatie

Conferentiecentrum Leerhotel het Klooster