Mijn Communities
Help

Oorzaak eerdere storing Visma.net

door Tessa van Tienen

Oorzaak ernstige verstoring Visma.net

 

Zoals u wellicht heeft ondervonden en ook terug te zien was op onze status pagina heeft zich afgelopen week een ernstige verstoring in Visma.net voorgedaan waardoor een groot aantal functies niet naar behoren werkte. Dit uitte zich in de applicatie op een aantal plaatsen waar normaal gesproken een pop-up dialoog verschijnt. Omdat de pop-ups door de verstoring onderdrukt werden kon de bijbehorende actie niet worden uitgevoerd. We vertellen u graag iets meer over de achtergrond en toedracht van de verstoring.

 

Net als veel cloud software pakketten gebruikt Visma.net externe applicaties om de werking van de software te monitoren en verbeteren. Zo wordt de applicatie AppDynamics gebruikt om de performance van het systeem te monitoren. Vorige week heeft AppDynamics zijn servers gemigreerd van Amerikaanse servers naar Europese servers.

 

Dinsdagmorgen, 19 juli was die migratie voltooid. Echter zijn er door deze migratie automatisch instellingen geactiveerd in de monitoring software van AppDynamics welke voor de eerder genoemde problemen in Visma.net hebben gezorgd.

 

Ondanks dat er met man en macht is gewerkt om de oorzaak te achterhalen heeft dit incident langer geduurd dan u van ons mag verwachten. Dit is veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder de ongelukkige timing van het incident en het feit dat het veroorzaakt werd door een extern component van Visma.net.

 

Op het moment van schrijven wordt er vanuit onze ontwikkelafdeling al hard gewerkt om een wijziging in de processen aan te brengen zodat dit in de toekomst kan worden voorkomen.