Mina produkter
Hjälp

Vad gör Visma för att förbättra prestandan i Visma.net ERP?

av Rasmus Nordström-Lammers (Uppdaterad ‎05-05-2023 12:25 av Rasmus Nordström-Lammers VISMA )

Allt fler kunder väljer att använda Visma.net ERP i sin vardag - det växer så det knakar!
Det här tycker vi förstås är jätteroligt. Samtidigt innebär det nya utmaningar: Fler kunder innebär mer data i molnet, vilket i sin tur ställer ökade krav på oss som systemleverantör att fortsätta kunna leverera en högklassig kundupplevelse.

 

Vårt arbete med prestanda i Visma.net ERP är en central del i detta. Vi vill att Visma.net ERP ska vara en pålitlig och smidig lösning, även för dig som hanterar stora mängder data i vardagen.

 

Vi har sedan länge haft som målsättning att komma med en ny programuppdatering varje vecka, ett koncept som är tänkt att minimera tiden det tar att lansera produktförbättringar och åtgärda eventuella fel. Våra utvecklare har fullt fokus på att förbättra prestandan på de håll i systemet där det finns ett behov för det. Till största delen bygger deras arbete på den respons vi fått från er som slutanvändare, via er Visma-partner.

 

Här är några exempel på fönster som vi hittills har “trimmat” för bättre prestanda!

 

Order (SO301000) - Här har vi optimerat tillgänglighetsberäkningen på de artiklar som ingår i försäljningsordern. Den orsakade ibland försämrad prestanda när man öppnade fönstret, i synnerhet på försäljningsordrar med många artikelrader av typen strukturartikel. Laddtiden för fönstret har nu kortats ned avsevärt!

 

Momstransaktioner (TX40500S) går nu upp till sex gånger snabbare att jobba i jämfört med tidigare.

 

Även Periodiseringsschema (DR201500) har fått en översyn, med fyra gånger snabbare laddtider som följd. Observera att även följande ändringar har gjorts:

 

  1. Fälten Kund-/leverantörnummer och Plats har flyttats
  2. Löpnummer blir tillgängligt att välja efter att kund/leverantör har valts
  3. Fönstret har fått en parameter för att visa stängda dokument

 

DR201500.png

 

Förbered momsrapport (TX501000) - Nu går det betydligt fortare att både visa och behandla data i fönstret.

 

Saldo per leverantör (AP63250S) - Beroende på vilket urval man gör i rapporten har dess laddtid förkortats med mellan 40 och 150 procent jämfört med tidigare!

 

Avtalsfakturering har fått förbättrad prestanda i fönstrena Kundavtal (CT3010PL) samt Uppdatera avtalspriser (CT503000). Vår satsning på prestanda stannar inte vid detta, utan vi fortsätter göra förbättringar i systemet. Ni kommer att kunna läsa mer i kommande publiceringar här på Visma Community.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här