avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Visma.net 8.26 är uppskjuten

Visma.net version 8.26, planerad att vara tillgänglig den 23/10, har blivit uppskjuten. Vi återkommer med nytt releasedatum för 8.26. 

 

 

8 Kommentarer
CONTRIBUTOR **

Om det är den här uppdateringen som ska rätta till alla fel så måste ni fixa det snarast!! När tänker ni göra det? Vi har stora problem med alla fel, vi är tillbaka på 70-talet med kortlådor!!! 

Utan att ha insikt i varför den blev uppskjuten så antar ja att det beror på just att man "buggtestar" innan man släpper den. Och i samband med detta så har man funnit att det är fel som man inte vill släppa ut. Så för min del så är det bättre att få de problemen lösta innan den släpps.

 

CONTRIBUTOR **

Ja det håller jag med om, det borde de ju gjort med den förra också! Då hade vi ju inte varit i den här situationen. Men förstå min frustration med att ha ett system som inte fungerar...

Jag förstår din frustration. Och tro mig, alla är frustrerade.

Vi beklagar den uppkomna situationen. Vid sluttesterna inför releasen, upptäcktes fel i några av de automatiska testfallen. Vi håller nu på att korrigera dessa och kommer därefter att genomföra nya tester innan versionen släpps. Vi återkommer i början av nästa vecka med nytt releasedatum

CONTRIBUTOR **

Jag håller med dig Jonas Arvidsson. Vi har samma problematik, där vi undre flera års nu fått stå ut med buggar som har sin grund i uppgraderingar. Både generella och byggda lösningar har slutat att fungera och vi har fått be en konsult att göra diverse workarounds bygga om samma sak på nytt. Kostsamt, ineffektivt och enormt frustrerande.

CONTRIBUTOR ***

Men då kan ni väl inte klaga när de faktiskt tar sitt ansvar och stoppar release när de upptäcker problem i QA?

 

Det borde leda till stående ovationer.

CONTRIBUTOR **

Nja, torde väl ingå i arbetet som systemutvecklare. Frustrationen hos oss användare handlar snarare om att Visma inte tagit ansvar. Ansvarsfrågan är generellt väldigt flytande mellan visma och partner och däremellan kommer vi kunder i kläm. Nu sitter många med buggar som ännu inte är lösta från releasen för två månader sedan, givetvis frustrerande. Häromdagen gjordes ytterligare en småfix som ställt till det med kundinbetalningar..Vi kan nog alla enas om att buggar och funktionalitet bör vara prio alla gånger, inte gränssnitt.