avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Produktoppdateringer i Visma Descartes - september 2019 - januar 2020

Visma Descartes

Nyheter

  • Endre selskaper fra Visma Descartes uten å måtte logge ut
  • Kopier fra oppdragsmal
  • Start analyseverktøyet Visma Descartes Analyse fra Visma Descartes
  • Sortering av handlinger forbedres
  • Gjenopprett slettede klienter og oppdrag, eller slett dem permanent
  • Endre risiko type
  • Bedre forslag av kolonner ved import av CSV fil fra Visma Descartes Analyse
  • Ny kontrolltype er lagt til i Visma Descartes Analyse

 

Endre selskaper fra Visma Descartes uten å måtte logge ut

Det er nå mulig å få tilgang til flere selskaper fra Visma Descartes, med forskjellige roller for forskjellige selskaper.

 

Vi har lagt til et nytt menyalternativ - Endre selskap - i menyen du får tilgang til ved å klikke på navnet ditt øverst til høyre. Når du velger dette alternativet, åpnes en dialog der alle selskapene du har tilgang til er oppført og kan velges.

 

Kopiere fra oppdragsmal

Det er nå mulig å kopiere deler av oppdragsmal inn i oppdrag.

 

Vi har lagt til et nytt menyvalg - Kopier fra mal - i menyen som finnes på tannhjulet når en jobber inne i ett oppdrag.

 

Start analyserverktøyet Visma Descartes Analyse fra Visma Descartes

I Visma Descartes har du nå tilgjengelig Visma Descartes Analyse som en ny modul. Det er et analyseverktøy som skal brukes sammen med Visma Descartes.

 

I Visma Descartes Analyse importerer du regnskapsdata. Du har en oversiktanalyse hvor du finner alle kontoer, transaksjoner og saldoer. I Visma Descartes Analyse har du også automatiske kontroller som hjelper deg å finne feil og avvik. Et standard oppsett av kontroller er inkludert i tjenesten, men du kan også opprette tilpassede automatiske kontroller. Du kan skrive kommentarer til både automatiske kontrollresultater og kontoer.

 

Noen eksempler på automatiske kontroller er uvanlig høye beløp, transaksjoner eller saldo over eller under et spesifisert beløp, hull i bilagsnummerserier, manglende transaksjoner sammenlignet med forrige måned og MVA-kontroll.

 

Du starter Visma Descartes Analyse inne i et oppdrag via ikonet Visma Descartes Analyse som er plassert langt nede i venstre sidepanel.

 

Vi anbefaler deg å bruke SAF-T-filer når du importerer regnskapsdata. Når det gjelder SIE, er det viktig at filen følger SIE-standarden. Systemer som vi anbefaler for SIE-eksport er Visma Mamut og Visma eAccounting.

 

Sortering av handlinger forbedres

Vi har gjort noen forbedringer i sorteringen av handlinger på sider Visma Descartes der handlinger brukes. For eksempel er det nå mulig å sortere etter referanse, i tillegg til navn og tidspunkt.

 

Gjenopprett slettede klienter og oppdrag, ellre slett dem permanent

Vi har gjort det mulig å filtrere på slettede klienter og oppdrag i klient- og oppdraglisten. Denne nye funksjonaliteten gjør det mulig å gjenopprette klienter og oppdrag som er slettet ved en feiltakelse eller slette klienter og oppdrag permanent.

 

For å få tilgang til denne nye funksjonaliteten, må du være administrator. Gå til klientlisten eller oppdraglisten, aktiver filteralternativet og velg å vise Slettet. Klienter og oppdrag som ikke er slettet permanent, vises nå i kursiv. Ved å klikke på tannhjulikonet, kan du velge å enten aktivere klienten/oppdraget på nytt eller å slette det permanent.

 

Endre risiko type

Visma Descartes har blitt oppdatert med ny funksjonalitet. Det er nå mulig å endre risikotype på en allerede opprettet risiko, noe som betyr at det ikke lenger er nødvendig å slette en eksisterende risiko og gjøre om dokumentasjonen for å endre risikotype.

 

Når du åpner en risiko, vil du nå finne en nedtrekksliste i øverste venstre hjørne av risikodialogen, hvor du kan velge mellom de eksisterende risikotypene.

 

Ny kontrolltype er lagt til i Visma Descartes Analyse

Den nye kontrolltypen Kombinasjon av kontoer er lagt til i Visma Descartes Analyse. Det kan for eksempel brukes til å finne transaksjoner for salg der kundefordringer mangler. Når du oppretter en sjekk av denne typen definerer du i kontrollinnstillingen om du ønsker finne transaksjoner der kontoer er kombinert eller ikke kombinert.