Mine områder
Hjelp

END OF SUPPORT: Oracle database på Visma Business Product Line fra versjon 11

av David Aarstein
NB: Denne posten gjelder kun de som benytter Oracle som database mot Visma Business.

Visma Business har i en årrekke hatt støtte for Oracle, Sybase og DB2 i tillegg til Microsoft SQL som databaseprogram. Etterhvert har behovet for støtte mot flere av disse databaseprogrammene forsvunnet og Sybase og DB2 mistet sin støtte for flere år siden.

Det er mindre enn 10 kunder som benytter Oracle i dag, og de fleste av disse kjører på eldre versjoner. Sist godkjente versjon testet mot Oracle var versjon 9.10.3 (sluppet juni 2015). Fra versjon 10 var det ikke testet mot Oracle i henhold til installasjonsveiledningen til versjon 10.x som lister opp alle støttede databaser. Begrunnelsen for dette er at de fleste andre produktene i produktlinjen ikke er kompatible med Oracle og kunden vil ikke kunne dra fordelen av en total løsning som Visma Business Product Line er. 

I forbindelse med Visma Business Product Line, hvor løsningen totalt for kunden er mer enn Visma Business, vil det fra og med versjon 11 og nyere av Visma Business Product Line ikke være mulig å benytte Oracle som database.

Med installasjonen av Visma Business følger det med en standard database, Microsoft SQL Server Express 2014 32-bit edition. Dette er en enkel versjon av Microsoft SQL-Server. Denne kan benyttes i stedet ved mindre installasjoner. Kontakt din Partner/forhandler for veiledning vedr. overgang til evt. fullversjon av Microsoft SQL-server.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"