avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Slutt på gamle lisensfiler

av Øyvind Årseth (Oppdatert ‎13-05-2019 12:42 av Øyvind Årseth VISMA )

Inneværende år er siste år vi vil produsere gamle lisensfiler (lisensnøkkel i form av tekstfil), også i år kun på forespørsel. Aktivering av lisens har vært standard i en årrekke, og antallet henvendelser for å få gammel lisensfil er kraftig redusert. Produksjon av de gamle lisensfilene krever gammel infrastruktur som fases ut i løpet av året, slik at denne muligheten nå forsvinner.
Dvs. at alle kunder som skal kjøre Visma Business etter juni 2020 må ha en versjon hvor lisensen kan aktiveres.  I praksis betyr det versjon 5.30 eller nyere. Versjon 5.30 så dagens lys i 2011, så vi anser overgangsperioden som lang nok til at vi nå kan runde av ordningen med valgfrihet. 

2 Kommentarer
Torger Kleiberg
PARTNER
av Torger Kleiberg

Hvilken versjon må kundene ligge på ved utgangen av 2019? 

av Øyvind Årseth

For å kunne aktivere lisensen er minimum ver. 5.30, men det er jo ingen som bør anbefale en kunde noe annet enn en av de siste som er ute. Nå er det slik at lisensen forlenges ett år av gangen for dem som er på tradisjonelt vedlikehold, så innen mai/juni 2020 er det som gjelder. 

Generelt bør ganske mange være oppgradert til 14.xx eller i det minste 13.10.x innen utgangen av 2019, så det er naturlig å løfte kunder på gamle versjoner tilsvarende når de først må oppgradere.