avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Om sikkerhet, personvern og Visma som Databehandler

av Mina Røisland1 (Oppdatert ‎16-04-2019 10:36 av Klara Vatten VISMA )

Vi merker at interessen for personvern blant våre kunder er økende. Regelverket som skal beskytte individets rettigheter når de bruker skytjenester forsterkes stadig. I mai 2018 kommer GDPR (General Data Protection Regulation) fra EU, som setter ytterligere krav til avtaleverk og datasikkerhet.

 

Datasikkerhet og Visma som Databehandler

Du som kunde kan være helt sikker på at Visma gjør sitt ytterste for å en hver tid følge gjeldende regelverk for personvern, og for å sørge for at de formelle avtaler og den tekniske sikkerheten i våre løsninger er gode.

 

Vi har tre hovedkilder til generell informasjon relatert til dette.

 

1. Visma Privacy statement:

https://www.visma.com/privacy-statement/

 

2. Visma Trust Center

https://www.visma.com/trust-centre/

Visma Trust Center dekker mange sider av dette temaet. Under fanen “Transparency” er det ytterligere informasjon nederst på siden, under FAQ, relatert til den norske regnskapsloven og datalagring.

 

3. TOS - Terms of Service

https://www.visma.net/en/general/Terms-of-service/overview/

TOS er den juridiske avtalen som tegnes mellom Visma og kunde. Den regulerer våre forpliktelser og kunders rettigheter.

TOS avsnitt 4 er vår DATABEHANDLERAVTALE. Den inngår som en standard del av TOS. Vår TOS blir i disse dager kvalitetsikret ytterligere for å være helt oppdatert med tanke på allerede omtalte GDPR. TOS er felles for alle land i Europa hvor Visma er representert.

 

Visma har over 500 000 kunder i Norden og Nederland, i all hovedsak for standardiserte skytjenester, og kan dermed ikke inngå individuell databehandleravtale med enkeltkunder.

Samtidig er vi selvsagt lydhøre på innspill fra dere hvis det oppleves at vår informasjon og vårt avtaleverk har feil eller mangler. Det kan i så fall kommenteres direkte på denne artikkelen eller med epost til kundesenteret@visma.com.

 

Hvis ikke den informasjonen som ligger i de linkene vi peker til i denne artikkelen (nivå 1) er tilstrekkelig, så har vi ytterligere to nivåer av informasjon, nivå 2 og nivå 3. Trust Center nivå 2 gir svar på mer spesifikke spørsmål relatert til hvordan ting fungerer i Visma, alt fra interne rutiner til tekniske temaer rundt sikkerhet. Kunder som allerede har signert en TOS kan få tilgang til nivå 2 informasjon på forespørsel. Nivå 3 informasjon gis kun i møte med kunde direkte, og krever at kunden undertegner en NDA (taushetserklæring). For nivå 3 informasjon bruker vi vårt sikkerhetspersonell og/eller juridiske ekspertise, og det forventes tilsvarende nivå på representanter fra kundesiden.