avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"

Reglene for skattefire personalrabatter og gaver gjøres mer fleksibel.

(updated by Klara Vatten VISMA ‎16-04-2019 12:25 )

Det er flere som lurer hva de nye reglene om rabatter i arbeidsforhold og arbeidsgiverforpliktelser gjeldende for inntektsåret 2019 er, og hvordan de blir etter den nye pressemeldingen fra Stortinget. Hva har det å si for deg og dine ansatte? 

 

Grunnen til at endringene kom er fordi det har over en stund vært ønsket en klarere grense for hvilke rabatter som har en tilknytning til arbeidsforholdet. Det vil også føre til en klarere avgrensning av hvem som er forretningspartner. 

Skatteloven sier: "enhver økonomisk fordel mottatt i arbeidsforholdet er skattepliktig, med mindre det er gitt særskilt skattefritak", du kan lese en mer detaljert prinsipputtalelse fra Skatteetaten her: Prinsipputtalelse 

 

Etter at det ble offentliggjort i november, ble det diskutert i ettertid at det var ønsket større fleksibilitet i reglene. Det kom frem i en pressemelding du kan lese HER.

I pressemelding Nr: 7/2019 beskriver regjeringen at omfanget av personalrabatter er større enn det som tidligere ble lagt til grunn. For eksempel så utsetter de iverksettelsen av de nye reglene for transportnæringen til 1. juli 2019. I pressemeldingen kan du lese om de fem grepene regjeringen gjør i mars måned. 

 

Har du lest deg opp på de nye reglene etter at publiseringen av pressemeldingen 8. mars? Vet du når personalrabatten er skattefri? Se hva endringene har å si for deg!