Mijn Communities
Help

Flex Benefits 2022-06

19-05-2022 15:58
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 423 Weergaven

Mededelingen

Foutmelding na het indienen van een keuze

Melding

Soms toont Flex Benefits een foutmelding nadat een medewerker een keuze heeft ingediend. Foutmelding: "Er is een fout opgetreden tijdens het indienen van uw keuze. Probeer het later nog eens."

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • De keuze is niet toegestaan of de combinatie van keuzes van de medewerker is niet toegestaan.
 • Er zit een fout in de inrichting van Flex Benefits.
 • Er zit een fout in de inrichting van Youforce Docs, waardoor Youforce Docs geen overeenkomst kan genereren.
 • Er zit een fout in de inrichting van HR Self Service, waardoor HR Self Service geen workflow kan aanmaken.
 • Er zijn performance problemen in Flex Benefits of Youforce Docs of HR Self Service.

Wij monitoren het aantal foutmeldingen dat voorkomt in de functie voor het indienen van keuzes.  Als het aantal foutmeldingen boven een grenswaarde komt, ontvangen wij automatisch een bericht van het systeem.

Oplossing

Op 29 april was het aantal foutmeldingen boven de grenswaarde uitgekomen.  De meeste foutmeldingen werden veroorzaakt door performance problemen. We hebben toen een wijziging uitgevoerd, waarmee we de ingediende keuzes automatisch opnieuw hebben ingediend. Dit is vaker voorgekomen. Het resultaat is dat een keuze een aantal dagen later wordt ingediend dan gewenst door de medewerker. Het kan eventueel gebeuren dat de keuze hierdoor niet opgenomen wordt in de export voor de huidige maand.

We houden dit in de gaten en we zullen de functionaliteit de komende tijd verbeteren.

Opgeloste meldingen

Fout in bruto/netto prognoseberekening voor november (change 2269310)

Voor organisaties die gebruik maken van HR Core Beaufort / Payroll Gemal

Melding 

Een medewerker heeft een keuze gemaakt voor het doel Uitruilen reiskosten woon-werk voor de maand november. Hij heeft hiervoor de bronnen Budget 1 en Budget 3 ingezet. 

De medewerker opent de Bruto/netto prognoseberekening in Proforma en controleert de effecten van zijn keuze. De berekening toont een negatief effect.  Dit is niet correct. De berekening moet een positief effect tonen.

Oplossing 

De medewerker heeft een IKB-budget volgens het Budget reserveren systeem.  Dit betekent dat zijn budget elke maand automatisch wordt gereserveerd en het budgetsaldo in december wordt uitbetaald.

De Bruto/netto prognoseberekening moet de volgende posten toevoegen aan de salarisberekening:

 • Een netto uitbetaling van het gekozen bedrag
 • Een bruto inhouding van het gekozen bedrag
 • Een bruto uitbetaling van de som van de budget-bronnen, omdat het budget niet automatisch wordt uitbetaald in november.

De bruto uitbetaling ontbrak in de prognoseberekening voor november, waardoor het resultaat negatief was.  Deze fout is opgelost.

Medewerker kan geen keuze maken voor de volgende maand (change 3493204)

Melding

Op 3 mei wil een medewerker een keuze maken voor het doel Sport.  Bij deze organisatie is het doel Generiek product 3 hernoemd in Sport. Wanneer de medewerker het keuzevenster opent, toont Flex Benefits de maand juni als keuzemaand.  De medewerker vult het bedrag in dat hij wil uitruilen. Daarna wil hij verder gaan naar Stap 2, maar dat lukt niet. De knop Doorgaan naar verrekenen is niet toegankelijk.

Oplossing

Flex Benefits toont de maand juni als keuzemaand.  Dit is correct.  De parameter PARR_LaatsteIndiendag heeft de waarde 0.  Dit betekent dat medewerkers alleen keuzes mogen maken voor de volgende maand(en). Dus in de maand mei mogen medewerkers keuzes maken voor juni; medewerkers kunnen in mei geen keuzes meer maken voor de maand mei.

Dat de knop Doorgaan naar verrekenen niet toegankelijk was, is een productfout. De fout kwam voor bij alle eenmalige producten, als de medewerker een keuze wilde maken voor de volgende maand. Deze fout is opgelost.

 

Deze oplossing is op 5 mei 2022 in productie genomen.

Medewerkers