Mine produkter
Hjælp

Release: April 2018

af B_V_ (Opdateret ‎13-02-2021 24:03 af Thor Lundehoj VISMA )

1. Validering af CPR-numre

 Det er nu muligt at få valideret nye medarbejderes CPR-numre, når de oprettes i Visma Løn. Selve valideringen sker, når man taster CPR-nummeret og tabulerer ud af feltet. Vær opmærksom på, at oplysninger kun må hentes i CPR-registret, hvis der er en arbejdsbetinget grund til det.

 

Hvis CPR-nummeret er validt, og der ikke er forbud mod at vise navn og adresse, så vil navn- og adresseoplysninger hentes ind i systemet fra CPR-registret. Det kan naturligvis overskrives med f.eks. en anden adresse, eller man kan slettet et mellemnavn, hvis medarbejderen ikke ønsker at anvende det.

 

Hvis CPR-nummeret ikke kan valideres, bliver bliver rødt, og der vil ved mouse-over vises en feedback med info om, hvorfor det ikke kan valideres.

 

Eksempel på validering ved konstrueret CPR-nummer ses herunder. Samme besked vil ses, hvis man taster CPR-nummer på en medarbejder med adresse i udlandet.

HR_bill1.PNG

 

 

 

 

 

Hvis man indtaster et CPR-nummer på en medarbejder med beskyttet adresse eller på en afdød, vil man ikke få oplyst den præcise årsag til, at vi ikke kan hente navn og adresse. Man vil i stedet få nedenstående besked, og man skal så taste navn og adresse manuelt.

 

 HR_bill2.PNG

 

 

 

 

 

Det kan selvfølgelig også ske, at servicen hos CPR-registret er nede pga. vedligehold eller andet. Forsøger man at validere CPR-nummer, og vi ikke kommer igennem med valideringen på grund af dette, vil man få denne besked:

 

”Der skete en fejl under validering af CPR-nr.  Ønsker du at forsøge igen?”

 

e-Boks

Hvis CPR-nummer ikke kan valideres eller er konstrueret (med 9991 eller 9992 som de 4 sidste cifre), kan man ikke være tilmeldt e-Boks.

 

2. Rapporten ’Løn, pension og goder’ indeholder beløb fra ramme/trin

 

Rapporten ’Løn, pension og goder’ er udvidet med kolonnen ’Rammetrin beløb’. For at få kolonnen vist i rapporten skal man tilvælge den under ’Til/fravælg kolonner’.

Selve løntrin og lønramme vælges som hidtil i den midterste kolonne. Her vælges også, om man vil have vist medarbejdernes normtid.

 

Rammetrin kan kun vises, når rapporten hentes for en given dato, og ikke hvis man henter den for en periode.

HR_bill3.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man vil kunne se beløbene i rapporten sådan her:

HR_bill4.PNG

 

Hvis en medarbejder er på deltid, vil det være det beregnede beløb for normtiden, der vises ved lønart 1000.

 

Begrænsning

Hvis man trækker rapporten for mere end 2000 medarbejdere, kan det være nødvendigt at dele rapporten op på f.eks. afdelinger for at kunne køre den. Dette gælder kun for virksomheder, der anvender rammetrin og også tilvælger at få det vist i rapporten.

 

3. Link til Visma Løn

I menuen til venstre er der kommet et menupunkt ’Visma Løn’. Har man adgang til lønsystemet, kan man komme direkte derover via dette link. Ved højreklik kan man vælge, at der åbnes i ny fane.

HR_bill5.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Alle afdelinger kan afkrydses på én gang

Det er nu mulig at afkrydse alle afdelinger / underafdelinger på én gang. Det gælder:

 

  1. Realtidssaldi for leder
  2. Godkend fravær og lønregistreringer

Krydser man en afdeling af vælges også alle underafdelinger, og man kan fravælge enkelte underafdelinger, hvis det ønskes.

 

5. Visningsfejl rettet i realtid

(Gælder kunder med Visma Løn Finans)

Vi har haft en visningsfejl på omsorgsdage i realtid, som nu er rettet. Visningsfejlen var aktuel på omsorgsdage, hvor der havde været efterreguleringer for omsorgsdage for tidligere år. Det medførte, at omsorgsdagene i lønsystemet var korrekte, men ikke blev opdateret korrekt i realtid.

 

Fremover vises kun de faktuelle dage, som afholdes og tildeles.