annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Aan de slag met Inkoop

18-12-2017 10:27 (Bijgewerkt op 22-01-2019)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 808 Weergaven
Alle functies in verband met inkopen staan onder Inkoop. Maak er een gewoonte van om je inkoopfacturen te registreren zodra je die ontvangt. Zo heb je goed inzicht in je kosten en betalingsverplichtingen.

Crediteuren

In het crediteurenbestand voer je de algemene gegevens in die nodig zijn om facturen tijdig en naar de juiste rekening te betalen. Je bestand groeit naarmate je crediteuren aan het programma toevoegt, zodat je steeds minder tijd nodig hebt om de facturen voor je aankopen te registreren. In het overzicht van inkoopfacturen zie je snel welke facturen je hebt ontvangen en of die wel of niet zijn betaald.

 

Crediteur toevoegen

 

Gegevensbestanden importeren of exporteren


Inkoopfactuur registreren

Wanneer je een inkoopfactuur registreert, begin je bij Inkoopfacturen en de crediteur van wie je de factuur hebt ontvangen. Alle informatie die je in het programma moet invoeren, staat op de factuur die je van de crediteur hebt ontvangen. Nadat je het totaalbedrag van de factuur en eventuele btw hebt ingevoerd, kies je de kostensoort waarop de factuur betrekking heeft.

Als een factuur bijvoorbeeld betrekking heeft op huur, kies je voor Rent, en voor een factuur van Visma Software kies je Software. Het programma onthoudt welke rekening je de laatste keer hebt gebruikt voor de betreffende crediteur en stelt die automatisch aan je voor wanneer je de volgende factuur van deze crediteur registreert.

 

Inkoopfacturen registreren

Je geregistreerde facturen staan gezamenlijk onder Inkoopfacturen. Daar heb je een goed overzicht en kun je je inkoopfacturen eenvoudig nazoeken op bedrag, datum of deel van een naam.


Aankoop met bon registreren

Als je een aankoop hebt gedaan met de bankpas van het bedrijf, dan moet je de aankoopbon in Visma eAccounting Standaard registreren. Met de app Visma Scanner kan je een foto van de bon maken, waarna de afbeelding naar Visma eAccounting Standaard wordt verzonden. Wanneer je een aankoop met bon registreert, begin je bij Kas- en banktransacties en zoek je de transactie in je bankafschriften of voeg je deze vanaf je bankafschriften toe. Vervolgens maak je een boekstuk met betrekking tot Aankoop met bon waarmee je de banktransactie afstemt.

 

Aankoop met bon registreren