annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Inzicht via Analyse

18-12-2017 09:52
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 418 Weergaven

Vraag

 Hoe creëer ik overzicht van mijn financiele gegevens?

Antwoord

Analyse helpt u met het afstemmen van uw rekeningen en bewaken van de bedrijfsresultaten. Verder is het met Analyse eenvoudiger om onjuiste transacties te vinden, zoals posten die op de verkeerde rekening zijn geboekt en verkeerd opgenomen bedragen.

 

Selecteer het boekjaar of de datums voor uw rapporten. Er zijn drie verschillende rapporten waarmee u kunt werken in de weergave Boekhouding - Analyse.

Grootboek

Het grootboek geeft een overzicht van alle grootboekrekeningen en de per rekening gekoppelde boekstukken. Er zijn diverse keuzemogelijkheden om het vinden van gegevens in het grootboek te vereenvoudigen.

 

U kunt een filter instellen en/of zoeken op:

  • rekening
  • boekingsdatum – de periode waarin de boekingsdatum valt, kan meer dan een boekjaar bestrijken
  • documenttype
  • vrije tekst in het veld Zoek

U kunt zoeken op één selectiecriterium of meerdere selectiecriteria tegelijk. U kunt bijvoorbeeld het zoekveld met vrije tekst combineren met boekingsdatum en documenttype.

 

U kunt een boekstuk in de lijst openen en inzien door erop te klikken. Als u de regel uitvouwt, kunt u Open kiezen of een actie uitvoeren zoals Boeking of Corrigeer btw-codes.

 

Balansrapport

Een balans laat de activa en passiva van het bedrijf voor de ingestelde periode en selectiecriteria zien. De periode voor de transactiedatums mag niet meer dan één boekjaar bestrijken. De balans geeft informatie over bijvoorbeeld de situatie ten aanzien van uw activa aan het begin van het jaar, wat er in de loop van het jaar is gebeurd, en de jaarresultaten. De balans toont activa, vermogen en passiva van het bedrijf. Als u de boekhouding van het bedrijf voor de geselecteerde periode niet heeft geblokkeerd, wordt op de afdruk de tekst "Concept-balans" getoond.

 

Als u op een rekening in de balans klikt, wordt het grootboek geopend waar alle boekstukken in verband met de balans worden getoond.

Resultatenrekening

Het resultatenrapport toont een compilatie van alle rekeningen waarop baten of lasten zijn geboekt. Het resultatenrapport toont de resultaten van uw bedrijf in de geselecteerde periode en het totaal voor het jaar als geheel. Als u met kostenplaatsgroepen werkt, kunt u ook dat als selectiecriterium gebruiken. De geselecteerde periode mag niet meer dan een boekjaar bestrijken. Als u de boekhouding van het bedrijf voor de geselecteerde periode niet heeft geblokkeerd, wordt op de afdruk de tekst Concept-resultatenrekening getoond.

 

Als u op een rekening in het resultatenrapport klikt, wordt het grootboek geopend waar alle boekstukken in verband met het resultatenrapport worden getoond.

Bijdragers