Mine produkter
Hjælp

Jeg får melding -122 i Mamut Business Software

27-07-2015 23:00
  • 0 Svar
  • 0 ros
  • 754 Visninger
Hvis du får meldingen -122, skyldes det at du prøver at bogføre mod en konto som er sat op med indstillingen Afdeling og/eller Projekt påkrævet.

Meldingen kan du få i alle moduler hvor det er mulig at generere bilag, så som i ordre/faktura, kassekladden, indkøb, periode- og årsafslutning. Hvis der skal føres mod afdeling og/eller projekt, så må du specificere dette i det modulen du arbejder i, f.eks. i kassekladden, ordrelinjen etc. Hvis dette er gjort, men du alligevel får meldingen, så må du gå igennem kontoplanen og tjekke om indstillingen er sat på flere kontoer.


Sådan gør du:

1.    Find ud af hvilke konti programmet prøver at bogføre mod.

2.    Gå til VisRegnskabKontoplan.

3.    Marker en af konti som programmet prøver at føre mod, og klik OK.

4.    Vælg fanebladet Avanceret. Se om det er markeret af for Projekt påkrævet og/eller Afdeling påkrævet. Fjern eventuelt afmærkning, og klik Gem.

5.    Gå herefter igennem alle kontoerne som programmet prøver at føre mod, og gør det samme for dem.

Bemærk: Det er ikke alle systemkonti hvor det er muligt at specificere en bestemt afdeling og/eller projekt, f.eks. konto for øreafrunding. Har du sat indstilling på en sådan konto, så anbefales det at den fjernes.

 

Får du meldingen -122 ved årsafslutning, kan det skyldes at du har indstilling på kontoerne så der skal kobles mod afdeling/projekt, men at du ikke har mærket af for at generere indgående saldo for konto, projekt og afdeling. Hvis du ikke vil generere indgående saldo med afdeling/projekt, så må du tjekke indstillingerne på kontoerne i kontoplanen, som beskrevet herover.