annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Sign in

Log på eller lav en ny bruger for automatisk at få relevante områder

  • 0 Svar
  • 0 ros
  • 163 Visninger
I regnskabsmodulet findes der flere måder at sortere bilag på. Hvilken metode, der er bedst, afhænger af virksomhedens behov, og hvad brugeren er vant til fra tidligere. Der er tre hovedtyper af nummerserie-indstillinger. NB! Disse indstillinger skal foretages, før, bilagstyperne tages i brug.

 

Tre hovedtyper af nummerserie-indstillinger:

En nummerserie per bilagstype
Det betyder, at hver bilagstype har sin nummerserie, som begynder på 1 (eller et brugerdefineret startnummer). Fordelen med denne indstilling er, at du lettere kan skelne mellem de forskellige bilagstyper. Den unikke nøgle for et bilag bliver her initialerne og bilagsnummeret, f.eks. B2 for bankbilag nummer to. Hvis der er mange bilag i løbet af året, lønner det sig hurtigt at have en nummerserie per bilagstype. Dette bliver valgt som standar, hvis du ikke vælger andet.

En nummerserie per bilagstype, men med brugerdefinerede intervaller
Hvis du blot skal benytte fire bilagstyper i løbet af året (UF, B, IF og D) og ikke have krydsende nummerserier, kan du bestemme, at UF f.eks. skal begynde med nummer 2000, B med 4000 og IF med 6000. Dermed vil bilagstyperne have deres egen nummerserie, men i praksis ser det ud som om, du har en fælles nummerserie med forskellige intervaller.For at gøre dette, må brugeren selv gå ind på de forskellige bilagstyper, som skal benyttes, og angive første nummer i den ønskede nummerserie.

Sådan gør du:
1.Klik på Vis - Indstillinger - Regnskab.
2.Åbn fanebladet Regnskabsindstillinger.
3.Klik på knappen Bilagstypeindstillinger og Nummerserier og herefter fanebladet Nummerserier.
4.For at ændre startnummer for bilagstypen indtaster du det ønskede nummer i kolonnen Første Nummer i linjen for den enkelte bilagstype.

Fælles nummerserie for alle bilagstyper
Ønsker du at benytte fælles nummerserie for alle bilagstyper, skal du sætte flueben i feltet Fælles nummerserie for alle bilagstyper. Dermed vil regnskabsmodulet kontinuerligt lægge et nummer til for hvert bilag, som bliver taget i brug, uafhængig af hvilken bilagstype, det drejer sig om.

Sådan gør du:
1.Klik på Vis - Indstillinger - Regnskab.
2.Åbn fanebladet Regnskabsindstillinger.
3.Klik på knappen Bilagstypeindstillinger og Nummerserier og herefter fanebladet Nummerserier.
4.Sætflueben ved Fælles nummerserie for alle bilagstyper.
 
TIPS: Du kan også få bilagstyperne til at tælle fra noget andet end 1 efter at have sat flueben i feltet Fælles nummerserie for alle bilagstyper. Klik på knappen Bilagstypeindstillinger og Nummerserier og herefter fanebladet Nummerserier. Nu kan du i kolonnen Første nummer angive det ønskede nummer.