annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Office 365: Behov for et domænenavn?

28-01-2014 24:31
  • 0 Svar
  • 0 ros
  • 403 Visninger
For at vi kan aktivere din O365 konto, har vi brug for at du registrerer et domænenavn.

Bemærk at denne vejledning kun gælder for kunder, der har købt Visma Mamut f'ør d. 01.11.2014.

Hvorfor skal jeg have et domænenavn?
Et domænenavn er en adresse på internettet, for eksempel firmanavn.com eller bedrift.dk.

Microsoft Office 365 har brug for et domænenavn til at kunne tages i brug. Domænenavnet benyttes til blandt andet e-mailadresser og SharePoint-portalen som du får i Office 365.

Du kan enten registrere et nyt domænenavn eller flytte dit eksisterende domænenavn til Mamut. Vi tilbyder de fleste domænenavne, inklusiv .no, .com, .org, .net, .se, .dk, .co.uk, .as., .nu og .org.uk. Bemærk at særtegnene æ, ø og å ikke understøttes, men bør omskrives – for eksempel «oest» i stedet for «øst».

Domænenavnet er inkluderet som en del af Mamut One, og det koster ingenting ekstra at registrere eller at flytte domænet til Mamut.

 

Hvad er forskellen på oprettelse og flytning (redelegering) af et domænenavn?
Hvis du ikke har et domænenavn kan du registrere et nyt hos Mamut.

Hvis du allerede har et domæne registreret hos en anden leverandør, kan du flytte domænet til Mamut for at bruge det til Office 365.

 

Hvad er vigtig når jeg skal flytte et domænenavn?
Hvis du allerede ejer et domænenavn, som du ønsker at bruge, skal vi kontrollere, at ejerskabet af domænet stemmer med informationen om indehaver af din Mamut-licens.

Derudover skal administrator for domænenavnet stemme overens med administrator for online-tjenesten hos os. Hvis du er usikker på dette, kan vi hjælpe dig.

Visse domænetyper kræver underskreven dokumentation for at domænenavnet skal kunne flyttes, og næsten alle domæner kræver en autentiseringskode, som du kan få fra din nuværende domæneleverandør. Derudover skal du sikre, at domænenavnet er ulåst, så det kan flyttes fra nuværende domæneleverandør.

Vigtigt: Hvis du har en hjemmeside og/eller e-mail knyttet til domænenavnet, er det vigtigt, at vi ivaretager pegningen af domænet (DNS-informationen). Dette er information, som fortæller, hvilke server din hjemmeside ligger på, og hvor e-mail til dig skal sendes til. Tag kontakt med din nuværende leverandør og sørg for, at du får alle nødvendige informationer, så vi kan sætte op og dermed ivaretage funktionen til hjemmesiden og e-mail. Du lægger derefter denne information ind i myMamut.com. Du vil selv kunne administrere DNS for dit domæne i myMamut.com også i eftertiden.

Vi vil ikke flytte domænet, før du selv trykker på «Overfør til Mamut» i myMamut.com. Sørg kun for at oprette eventuelt nødvendig DNS hos os, før du trykker.

Du vil kunne aktivere Office 365 i myMamut.com, så snart domænet er færdig flyttet, men e-mailen vil ikke omdirigeres til Office 365, før du sørger for at have oprettet nødvendige brugere og indstillinger og trykker på «Opdater DNS» i myMamut.com. Frem til dette vil e-mail fortsætte med at komme via gammel leverandør, og e-mail i Office 365 vil ikke virke.

 

Hvad er vigtig at notere sig med .dk-domænenavne?
For at flytte et .dk-domæne skal du kontakte DK Hostmaster (www.dk-hostmaster.dk), og fra deres hjemmeside sætte en flytning (redelegering) i gang. Det er vigtigt, at det er den administrative kontaktperson for domænet, der sætter dette i gang, da DK Hostmaster vil sende en mail som skal bekræftes før flytningen i gangsættes.

For at flytte domænet skal du vide, hvilken primær DNS domænet skal flyttes til. Den information skal du ha fra vores Costumer Service, som vil følge precessen.

 

Hvad er egentlig DNS?
DNS (Domain Name System) er internettjenesten, som kobler domænenavn sammen med IP-adressen til en service på internettet og dermed gør det muligt at sende information til det rigtige sted på internettet. Med andre ord vil DNS oversætte domænenavnet til IP-adressen til serveren.