Visma AutoCollect
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma AutoCollect

Finn informasjonen du trenger om Visma AutoCollect - innenfor alt fra purring og inkasso, til reskontro, til integrasjoner. Snakk med andre brukere, og finn nyheter som er relevante for deg.
Siste nytt

Dersom du benytter Visma.net Autopay (Autopay 4) og dagens versjon av AutoCollect må du fjerne hake for automatisk oppdatering av bunt for inngående betalinger i Autopay-avtalen for at innbetalinger skal bli fanget opp av AutoCollect.
Er det noe du er usikker på i forhold til en faktura du har mottatt?
Brukermanualer på hvordan man setter opp en avtale og sender inn purreforslag i Visma AutoCollect.
Hei, Velkommen inn i nye Visma Community. Foreløpig så kan du ikke se alle brukertips og nyheter, men disse vil komme innen kort. For dere som har brukt gamle Community i en årrekke så vil det sikkert ta litt tid før dere blir kjent med det nye. Nyttige artikler for å bli kjent i nye Community Artikkel med kort introduksjonsvideo Mine områder - hvordan fungerer det Abonner på nyheter, brukertips og diskusjoner Under "Hjelp" finner du også mange nyttige tips Hjelp er tilgjengleig når du klikker på ditt navn oppe i høyre hjørne, eller som en grønn knapp i høyre hjørne når du er utlogget. Helt ny i Visma Community? Video og kort introduksjon finner du her
Har kontaktet support som har kontaktet visma men ikke fått respons sender inkasso en gang i uka og henger nå etter to uker med inkasso fordi det ikke startes slik det pleier. ved klikk på Start Visma autocollect får vi opp en boks med en lang feilmelding og vi trenger dette fikset asap da vi må sende ting til inkasso. Laster opp feilmeldingen. vi kommer ingen vei overhodet - hvis vi må gå over til manuelt her så har autocollect liksom utspillt sin rolle.
Relevante linker
Les om elefanten i rommet
Mest brukte tags
Påloggede brukere (191)