Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Visma AutoCollect
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Siste nytt

Vi har endelig lansert Visma sin automatiske purre- og inkassotjeneste mot Visma.net ERP. Meld deg på webinar og se hvordan det fungerer.
For å løse purre- og inkassosaker raskt, er det avgjørende at vi har mest mulig informasjon om våre kunders kunder. Det er derfor viktig at kundekortet, som finnes i alle Visma ERP-systemer, inneholder mest mulig og riktig informasjon. Telefon- eller mobilnummer Det er en fordel at vi mottar mobilnummer til sluttkunden da utring og SMS er noen av våre virkemidler for å få løst saker på et tidligere tidspunkt. For at vi skal motta mobilnummer må dette ligge i feltet “Telefonnr.” E-post Det er en fordel at vi mottar E-post til sluttkunden da E-post og er et viktig virkemiddel for å få løst saker på et tidlig tidspunkt. For at vi skal motta E-post må dette ligge i feltet “E-postadresse”. Organisasjonsnummer til bedriftskunder Det er svært viktig at vi får riktig organisasjonsnummer til sluttkunden. Dette sikrer en ryddig prosess og korrekt mottaker av våre brev. For at vi skal motta organisasjonsnummeret må dette ligge i feltet “Org.nr.” Fødsels- eller personnummer til privatkunder For at vi skal motta fødsels- eller personnummer til privatkunder fra Visma Business må dette ligge i feltet "Person ID". I henhold til GDPR kan ikke org.nr.feltet lenger benyttes da informasjonen her sendes med i fil til AutoInvoice. Vi har lagt i bestilling at AutoCollect skal hente informasjon fra dette feltet i Visma Business og dette vil komme med i neste versjon av AutoCollect, versjon 3.3.5.
Helt rett.Sjekket over alle "kritiske" felter og så gikk det veldig bra. Takk.
Er du ikke på siste versjon av Visma Business AutoCollect? Da burde du lese videre.
Hvis du ønsker å utelate en hel kundegruppe fra å komme opp i purre-/inkassoforslaget har du mulighet til å definere dette i Innfordringsavtalen. Gå til Visma AutoCollect → Start Visma AutoCollect og fanen Diverse. Du må på forhånd definere kundegrupper under en av kundefeltene Gr. 1 - Gr. 12 under Vedlikehold kunder. Velg deretter aktuell kundegruppe og sett hake av for den gruppen som skal unnlates fra å dukke opp i purreforslaget her:
Bli med på Community LIve!
Påloggede brukere (151)