avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma AutoCollect

Finn informasjonen du trenger om Visma AutoCollect - innenfor alt fra purring og inkasso, til reskontro, til integrasjoner. Snakk med andre brukere, og finn nyheter som er relevante for deg.
Siste nytt

Er det noe du er usikker på i forhold til en faktura du har mottatt?   Ofte stilte spørsmål Fakturakopi Prisøkning Klage Oppsigelsesfrist Beskrivelse av faktura   Her finner du ofte stilte spørsmål om faktura   Når det gjelder den årlige vedlikeholdsfakturaen, er betaling av denne en forutsetning for gyldig bruksrett til deres programvare.
0 0
Postet av
Opprette avtale og sende inn faktura for oppfølgning. Vi får ofte spørsmål fra kunder om hvordan man setter opp den første avtalen i Visma AutoCollect og hvordan man sender inn purre/inkassoforslag. Vi har derfor satt sammen to brukermanualer dere kan benytte om dere trenger en oppfriskning.   Manual 1: Opprette avtale på klient  Sette opp ny klient i Visma Business Oppsett av avtalekort i AutoCollect Endre informasjon på avtalekort   Manual 2: Hvordan sende purre/inkassoforslag Lage pure/ inkassoforslag Sette purrefritak Oppdatere innbetalingsbunter Matche innbetalinger Kontaktinformasjon skyldner Se nederst i saken for å laste ned de fullstendige brukermanualene.   Er det noe dere lurer på, kontakt oss på autocollect.collectors@visma.com   
0 0
Hei,   Velkommen inn i nye Visma Community. Foreløpig så kan du ikke se alle brukertips og nyheter, men disse vil komme innen kort.   For dere som har brukt gamle Community i en årrekke så vil det sikkert ta litt tid før dere blir kjent med det nye.   Nyttige artikler for å bli kjent i nye Community Artikkel med kort introduksjonsvideo Mine områder - hvordan fungerer det Abonner på nyheter, brukertips og diskusjoner   Under "Hjelp" finner du også mange nyttige tips Hjelp er tilgjengleig når du klikker på ditt navn oppe i høyre hjørne, eller som en grønn knapp i høyre hjørne når du er utlogget.   Helt ny i Visma Community? Video og kort introduksjon finner du her  
0 0
Postet av
Har kontaktet support som har kontaktet visma men ikke fått respons sender inkasso en gang i uka og henger nå etter to uker med inkasso fordi det ikke startes slik det pleier. ved klikk på Start Visma autocollect får vi opp en boks med en lang feilmelding og vi trenger dette fikset asap da vi må sende ting til inkasso. Laster opp feilmeldingen. vi kommer ingen vei overhodet - hvis vi må gå over til manuelt her så har autocollect liksom utspillt sin rolle.    
1 0
Postet av
Spesialfunksjon for overføring av ekstrainformasjon til Visma Collectors som skal med på purreblanketten I avtalekortet for Visma Autocollect finnes det en spesialfunksjon for overføring av ekstrainformasjon til Visma Collectors som skal med på purreblanketten. Denne funksjonen finnes under "Diverse"fanen i Avtalekortet i Visma Business.   Det er innført logikk rundt en del frie felt i kundekortet som kan benyttes til å sende med viktig nøkkelinformasjon knyttet til kunden. Et eksempel på slik ekstrainformasjon kan være Gårds- og bruksnummer ved purring av kommunale avgifter. Informasjon til forsikringsselskap: Registreringsnummer, Skadenummer eller Policenummer Visma Collectors får for eksempel stadig purredokumenter i retur fra ​forsik​r​ingsselskap pga. mangelfull dokumentasjon. De etterspør informasjon som; Registreringsnummer, Skadenummer eller Policenummer. ​Legg inn ønsket "Ekstra saksinfo  fra Visma Business​" Angi navn /beskrivelse: Registreringsnummer Visma Business tabell: Kunde eller ordre Saksinfo ligger i Visma Business felt: Opplysning 2 Det er viktig at feltet som opplysningene hentes fra (feks.Opplysning2) bare benyttes til denne informasjonen. Dersom feltet "Opplysning2" inneholder registreringsnumrene på kunden, vil dette komme over som følgende tekst i purredokumentene; Kravet gjelder: Registreringsnummer: BR 12312  
0 0
Postet av
Enkel beskrivelse for hvordan tapsføre/korrigere poster som er oversendt til Visma Collectors via AutoCollect. Benytt alltid bilagsart 199. Tapsføringer og Korrigeringer av poster som er oversendt til Visma Collectors via AutoCollect.    Benytt alltid bilagsart 199. NB! Korrigeringer og tapsføringer må IKKE matches mot faktura via behandlingsmenyen "Post mot Post", da dette genererer direktebetalinger til Visma Collectors AS. Vi har nedenfor laget en enkel beskrivelse for hvordan tapsføre/korrigere; Tapsføringer Når en faktura som er sendt til purring eller inkasso gjennom Visma AutoCollect skal tapsføres/avskrives, bokføres denne mot hovedbokskonto "Tap på fordringer" med bilagsart 199 - Korrigering Visma AutoCollect.   Debet "Tap på fordringer" med bilagsart 199  - Kredit kunde. Visma Collectors vil da opprettholde oppfølging av kravet. Korrigeringer Korrigeringer for å få matchet poster i reskontro må utføres med bilagsart 199. Opprett ny bunt og før bilagene på nytt. Motref MÅ fylles ut ved å punche motref. direkte.  
0 0
Postet av
Visma Collectors, Visma sitt inkassoselskap, krever inn inkassosalær og forsinkelsesrenter fra skyldner som sin godtgjørelse, og ingen faste kostnader belastes deg som kunde. Det utestående beløpet overføres til din konto når saken er løst. Visma Collectors tar ikke betalt med mindre de lykkes med å kreve inn det utestående beløpet (no cure, no pay prinsipp).
0 0
Postet av
Visma AutoCollect innbærer ingen faste kostnader for deg som kunde. Purringer er transaksjonspriset og registrering av inkasso oppdrag er kostnadsfritt.
0 0
Postet av
En innbetaling vil ikke bli varslet Visma Collectors dersom den ligger i en bunt (Ocr og manuelle) som IKKE er oppdatert. Er innbetalingsbunten bokført? Hvis Nei: Dersom det ligger en OCR-bunt under Ikke oppdaterte-bunter: 1 Sjekk om det er differanse i bunten. Sett inn kreditkonto på de betalingene som ikke har det. Skyldes ofte at betaler har punchet feil KID/ukjent KID 2 Dersom ikke differanse; hent fra skjult kolonne ”ekstra tekst” og sjekk for informasjon der. Får ofte tekst at det ikke finnes åpne poster på kunde.  Kan oppdatere bunt uten å gjøre noe mer. NB: Men det betyr at fakturaen er dobbeltbetalt. Sjekk da om betaling skal føres mot annen faktura eller returneres. Hvis ja: Er innbetaling ført med ”Motref” mot riktig faktura? Se Rutinebeskrivelse/Brukerdokumentasjon for hvordan føre korrekt.  
0 0
Postet av
Hvis en faktura som er sendt til purring eller inkasso gjennom Visma AutoCollect skal avskrives, bokføres denne mot hovedbokskonto "Tap på fordringer" med bilagsart 199 - Korrigering Visma AutoCollect.  Poster på kunde ført med bilagsart 199 vil ikke bli sendt sammen med øvrige OCR-innbetalinger til Visma Collectors. Bokføring Tapsføring Disse bokføres mot hovedbokskonto "Tap på fordringer" med bilagsart 199 - Korrigering Visma AutoCollect.  Poster ført med denne bilagsart vil ikke bli rapportert som innbetalinger til Visma Collectors, og videre oppfølging av kravet vil fortsette hos dem.  
0 0
Postet av
Relevante linker
Mest brukte tags