avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma DI

Finn informasjonen du trenger om Visma DI - innenfor alt fra fakturering, til dokumenthåndtering, til kundesamarbeid. Snakk med andre brukere, og finn kurs og nyheter som er relevante for deg.
Recent topics

Hjem-side for alle brukere Tirsdag 23. januar er det planlagt lansering av ny startside for alle Visma.net-tjenester. Etter innlogging i Visma.net, vil alle brukere få opp en ny hjem-side. På hjem-siden får du tilgang til alle dine Visma.net tjenester, og du navigerer enkelt til aktuell tjeneste ved å klikke på ikonene. Varslingspanel I varslingspanelet til høyre vil du også se varsler du mottar som bruker av ulike Visma.net-tjenester. Disse vises nå som såkalte oppgaver på hjem-siden, men er altså planlagt endret tirsdag 23. januar.
0 0
Postet av
Ønsker å se en funksjon som kan fjerne øredifferanser på kunder og leverandører. enten via autopay eller som en egen funksjon under kunder og leverandører.
1 3
Postet av
Mulighet for å endre prosjekt i Visma DI på en post/bilag ved f.eks feilføringer.Ser denne funksjonene finnes i dag for avdeling (endre avdeling for valgte poster).
1 1
Postet av
Hei, Vi skal utkopiere en klient i fra PaperLess og velger "Sikerhetskopi av klient- og sytemdatabase". Velger et område vi vet vi har skrivetilgang til. Feilmeldingen i bildet vedlagt kommer da opp nesten umiddelbart. Hva er det som ikke får tilgang her? Er det SQL som gir denne feilmeldingen ved forsøk på å da backup av databasen? Hvilke rettigheter må være på plass for at denne funksjonen skal fungere? Tenker da både for bruker og tjenester/servicer. MvhFredrik
2 0
Postet av
Nord- og Sør-Trøndelag fylke ble fra 1.1.18 slått sammen til Trøndelag fylke. Dette medførte nye kommunenummer for alle kommuner i Trøndelag fylke fra og med samme dato. I tillegg ble noen kommuner andre steder i landet slått sammen, også med virkning fra 1.1.18. Les mer under nedlasting på hvordan du oppdaterer disse registrene for Visma DI: Klikk på Visma DI versjon 12.0.2 Klikk så på undermappen Oppdateringer NB! Oppdatering forutsetter at versjon 12.0.2 er installert.
0 0
Postet av
Er det noe du er usikker på i forhold til en faktura du har mottatt? Ofte stilte spørsmål Fakturakopi Prisøkning Klage Oppsigelsesfrist Beskrivelse av faktura Her finner du ofte stilte spørsmål om faktura Når det gjelder den årlige vedlikeholdsfakturaen, er betaling av denne en forutsetning for gyldig bruksrett til deres programvare.
0 0
Postet av
I v. 8.1 er Blankettoppsett i DI-Business og DI-Office slått sammen, og finnes nå kun i DI-Office. Ved første gangs oppstart av Visma DI etter oppgradering, skal alle blanketter automatisk bli flyttet fra mappen \DI\Blanketter til DI-Office. I tillegg flyttes også alle blanketter som ligger lagret på klientene. Dersom dette av en eller annen årsak har feilet, kan flyttingen startes opp igjen ved å fjerne innstillingen som indikerere at flyttingen er gjort. På en lokal innstallasjon (enkeltstående PC), vil programmet bli innstallert under følgende mappestruktur: På en server-installasjon kan mappenstrukturen være annerledes. Dere må finne den delte mappen "Client". Under mappen "Client", vil oppbyggingen være den samme som på en enkeltstående PC. Åpne filen DIOffice.ini under Client\Data\Layout\, og slett alle linjer som inneholder informasjon om v. 81 --> *81* (se skjermbildet under): ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Husk å lagre og lukke filen DIOffice.ini. Kontroller at mappen for Blanketter IKKE er skrivebeskyttet før dere starter Visma DI på nytt. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kontroller også at stien til "Felles data" i programmet "Visma DI Server konsoll" peker mot den delte mappen (Client) slik at programmet finner mappestrukturen som skal benyttes ved flytting av blanketter. Blankettene er kommet inn i Blankettoppsett, men får ikke valgt riktige blanketter Se eget brukertips som forklarer hvordan Blankettoppsett fungerer i v 8.1
0 0
Postet av
I tidligere versjoner var det filnavnet med _+ som styrte hvilken blankett som skulle brukes. I den nye blankettgeneratoren er dette endret. Dersom språkkode og blankettfil ikke er knyttet opp riktig, kan følgende meldinger komme opp ved utskrift av faktura: Meldingene TPrintFormWrapper.SourcelsValid: (103) og TPrintFormWrapper.InsertStaticData: (102) er meldinger som kan komme opp. Løsningen er å knytte en blankett opp til språkkoden. Da vil fakturaen kunne bli skrevet ut. En rask måte å komme seg inn i blankettgenerator'en er å gå til et vindu hvor blanketten blir brukt (f.eks. Faktura | Utfakturering). Da finner du dette ikonet Når du markerer ønsket type utskrift (her:"Faktura med giro"), kommer oppsettet fram i høyre del av vinduet. Under "Blankett" velger dere ønsket "Språkkode". Hos dere vil nok "Blankettfil" ligge blankt. Fra nedtrekksmenyen velges ønsket blankett-fil. I dette eksempelet er Blankettoppsettet satt opp for klient 000 og alle brukere. Det vil si at denne innstillingen gjelder for alle klienter og alle brukere. Ønsker du mer informasjon vedr. generelt oppsett i Blankettoppsett, se eget brukertips. Alle språkkoder dere benytter må knyttes opp med en blankett. I v. 8.1 er det ikke nødvendig at blanketten følger tidligere versjoners prinsipp om "_(språkkode)" f.eks faktura1_SVE. Det har ingen betydning hvilket navn dere gir blanketten. Imidlertid kan det være greit å navngi dem på en måte som gjør at dere vet at blanketten har et annet språk. Velge språkkode og blankett-fil Dersom meldingen i skjermbildet under kommer opp når dere skal velge ny språkkode, må dere være nøye med hvilket alternativ dere velger. Alternativ 1 Programmet foreslår dette valget: "Kopier blankettfil "faktura1_ENG" til en ny blankettfil med navn "faktura1_SVE" NB! Hvis dere allerede har en blankett som heter faktura1_SVE, så vil denne bli overskrevet med den nye filen. Det betyr at før dere velger dette alternativet, må dere være helt sikker på at dere ønsker å overskrive en eventuell eksisterende fil. Alternativ 2 Dersom dere IKKE ønsker å lage en ny blankett-fil, men ønsker å knytte opp en blankett som allerede finnes, må dere i stedet velge alternativ 2: "Bruk eksisterende blankettfil "faktura1_Eng" for denne språkkoden" Det er mulig å benytte samme blankett til flere språkkoder. Dersom valgte blankett-fil ikke er den dere ønsker, kan dere etterpå velge riktig blankett.Er dere usikre velger dere alternativ 2.
0 0
Postet av
Klienter blir nå merket som enten låst eller i bruk når man starter opp en DI-Business rutine. Er klienten i bruk, vil det ikke være mulig å ta eller legge tilbake sikkerhetskopi. Er klienten låst (en kritisk rutine kjøres), vil det ikke være mulig å starte opp andre rutiner på klienten før den kritiske rutinen er ferdig kjørt. Kritiske rutiner inkluderer bla. årsavslutning, reorganisering av registre, oppretting av nye register og korrigeringsrutiner fra Fellesrutiner. Dersom en rutine f.eks. har blitt manuelt stoppet i Windows oppgavebehandler, kan det skje at systemet ikke fanger opp at rutinen er stoppet. Administrator kan se hvilke rutiner og brukere som holder klienten opptatt fra Visma DI Admin | Låste klienter. Det er kun en med administrator-rettighet som kan låse opp klienten igjen fra denne rutinen.
0 0
Postet av
Vi ser et økt behov for fokus på saksløsing, og ikke på telefonmottak, derfor gjør vi en endring på åpningstiden på telefonen for å raskere kunne bistå deg. I romjulen 2017 vil telefonen være bemannet fra kl. 9.00 til kl. 12.00.I januar 2018 fra kl. 10.00 til kl. 14.00. Telefonnummer til support er som før: 09 101 eller 815 00 124. Vi foretrekker at du sender oss e-post, da dette gir oss det beste utgangspunktet for å løse din sak. Send inn saksbeskrivelse, gjerne med skjermbilder til disupport@visma.com. Du vil motta en automatisk saksbekreftelse og vi kontakter deg så snart det lar seg gjøre.E-post kan du sende når som helst. Minner om at ny versjon 12.0.2 av Visma DI nå er tilgjengelig for nedlasting. Vi på Visma DI ønsker alle en god jul og et godt nytt år!​​
2 0
Postet av
Relevante linker