Minun alueeni
Apu
Vilma Ronkainen
CHAMPION *

Luotonvarmennuksen kehittäminen

tekijä Vilma Ronkainen
Tila: Uusi idea

Tämän hetkiset luotonvarmennukset eivät oikein palvele täysin. Euromääräinen luottoraja laskee mukaan myyntitilauksissa avoimena olevat tilaukset mukaan euromääräiseen luottorajaan. Se on siltä osin huono, kun myydään eri kokoisia sekä eri toimitusajoilla olevia tilauksia.

 

Esimerkiksi 100 000 euron luottorajalla asiakas menee luottokieltoon, mikäli asiakkaalla on 10 000 euroa avoimia erääntymättömiä myyntilaskuja ja 100 000 euron avoin myyntitilaus, joka toimitetaan vaikkapa 4 kuukauden päästä. Kun haluttaisiin tehdä asiakkaalle heti toimitettava 10 000 euron tilaus, on asiakkaan uusi myyntitilaus luottokiellossa heti ja se luottokielto on poistettava myyntitilaukselta. Myöskään luottokieltoa ei voi enää jälkikäteen itse lisätä takaisin. (Tämä oikeastaan olisi hyvä lisä myös, mikäli joku asiakas tarvitsisi lisätä jälkikäteen luottokieltoon jonkin toimituksen osalta). 

 

Käytännöllisempää olisi, että luottoraja olisi avoimien myyntilaskujen perusteella. Eli tässä tapauksessa ollessa yli 100 000 euroa avoimia myyntilaskuja, ei voitaisi asiakkaalle toimittaa enempää tavaraa.

 

Idea ytimekkäästi: euromääräinen luottoraja avoimien myyntilaskujen mukaan.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.