peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Vilma Jattu
CONTRIBUTOR ***

Tiliöintimallit

tekijä Vilma Jattu
Tila: Toteutettavissa nykytoiminnallisuuksilla

Yrityksellä on useampi liiketoiminta > useampi seurantakohde. Yritys saa koontilaskuja sekä eri kustannuspaikoille jaettavia laskuja. Kustannuspaikoille nämä jaetaan usein summan tai prosenttiosuuden mukaan. Per ostolasku tulee useampi tiliöintirivi ja nyt ne syötetään käsin yksitelleen. 

 

Tiliöintipohjaa on tähän ehdotettu, mutta se on näin ostoreskontraa hoitavalle henkilölle todella monimutkainen käyttää sekä se tallentaa mm. laskun päivämäärän, eräpäivän yms. Tämä ei ole käyttökelpoinen jatkossa, sillä päivämäärä sekä muut muuttujat siirtyvät sen mallin mukaisena, ei sen saapuneen laskun mukaisesti. 

 

Idea olisi, että voisi tallentaa tilin ja valita käyttääkö kustannuspaikkajakoon prosenttiosuutta laskun summasta tai jotain valittua summaa. Tiliöintimallin voisi valita tietyille toimittajille tai lisätä laskulle, esimerkiksi samasta palkista kuin ostotilauksen vastaanoton. Tämä vähentää usean kustannuspaikan omaavan yrityksen tiliöintiä. Esimerkiksi MaestroNG-ostolaskujen käsittelyohjelmassa tämä tiliöintien tallennus on toteuttu fiksusti ja säästää aikaa tiliöintien tekemisessä.

3 kommenttia
IlonaÄ
CONTRIBUTOR ***
tekijä IlonaÄ

Hei,

hyvä idea! 

Olisiko helpotusta siitä, että tekee excelissä rivit ja lukee siitä rivit ostolaskulle? Eli vie pohjan laskuriveistä exceliin, tekee siinä jaot ja lukee takaisin.  

tekijä Heikki Laakkonen
 
Vilma Jattu
CONTRIBUTOR ***
tekijä Vilma Jattu

IlonaÄ: Excel toimii vain puoliksi. Eli pitäisi summat tietää, eli ei ratkaise ongelmaa %-jakotapauksiin. Ja sitten tullaan siihen, että tallennettujen Excelien tallentamiseen, jotta voi käyttää laitteesta riippumatta.