avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma.net ERP

Finn informasjonen du trenger om Visma.net ERP - innenfor alt fra økonomistyring, til logistikk, til rapportering. Snakk med andre brukere, og finn kurs og nyheter som er relevante for deg.
Recent topics

21.01.2018 Helgens serviceoppdatering av din Visma.net ERP løsning ble gjennomført som planlagt natt til søndag 21. Desember. Når du logger deg på neste gang vil du automatisk ha tilgang til feilrettinger som er gjort i denne serviceversjonen. 19.01.2018 Ny versjon av Visma.net ERP (6.13.01) er planlagt lørdag 20 januar 2018.Det kan forventes nedetid lørdag kveld fra ca kl 20.00 frem til søndag morgen 05:00Dette er en versjon som kun inneholder feilrettinger.
2 0
Postet av
Vi opplever dessverre ekstrem treghet i Visma.net Financials i dag. Vi jobber med å løse problemstillingen. Beklager dette. Kl:14:42. Våre teknikkere jobber fortsatt med å finne ut av problemstillingen. Du kan også følge status ved å gå til nettsiden https://status.visma.com/ Denne siden kan du også velge å følge. Se hvordan i vedlegget. 23.01.2018 kl 07:57 Dette er nå løst: Update - All services are currently working as expected, including API traffic and other integrations. We will keep monitoring to ensure the quality of the service. Next update will be tomorrow, Tuesday 23rd of January at 1000 CET.
0 0
Postet av
Nets støtter ISO20022 XML-formatet når man sender utbetalinger og innbetalinger med Visma.net AutoPay. Her finner du informasjon om hvordan du overfører den gamle avtalen til ny og hvordan du oppretter ny avtale: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Nets-er-na-klare-med-nytt-ISO-format/tac-p/123762#M19
0 0
Postet av
Ved registrering av inngående faktura kan du bestemme selv om det er netto-eller bruttobeløp som registreres på fakturalinjen. I skjermbildet under er faktura registrert med bruttobeløp. Åpner vi leverandøren, velger fanen Kjøpsinnstillinger ser vi at det i feltet Avgiftsberegningsmodell er valgt "Brutto". Endres denne til "Netto" er det nettobeløp som registreres på fakturalinjen. Under har vi endret informasjoen på leverandøren til Netto og da er det nettobeløpet som registreres på ordrelinjen: Denne informasjonen ligger også på Leverandørprofilen. Ved opprettelse av ny leverandør kopieres det som ligger på leverandørprofilen inn på leverandøren som forslag, men det kan endre på leverandøren i ettertid hvis ønskelig. Dette gjelder manuelt registrert faktura. Fakturainnboks støtter kun nettofakturering.
0 0
Postet av
Noen brukere kan oppleve å få meldingen "Denne siden kan ikke vises" / "This site cant't be reached" og "mdm.visma.net took to long to respond" når du logger deg inn på visma.net. Dette skjer pga at bruker har fått rettighet til MDM Administrator og MDM Viewer. Disse sidene har man ikke tilgang til utenfor Visma sitt nettverk og er ment for support. Administrator i ditt firma må da fjerne roller for MDM Administrator og MDM Viewer på deg som bruker. Når disse rollene er fjernet skal du kunne logge på visma.net som vanlig. Dersom ingen i firma har rettigheter til å endre rollene med en annen bruker enn den som får feilen må de kontakte support slik at vi kan utføre dette!
0 0
Postet av
Hjem-side for alle brukere Etter innlogging i Visma.net, vil alle brukere få opp en ny hjem-side. På hjem-siden får du tilgang til alle dine Visma.net tjenester, og du navigerer enkelt til aktuell tjeneste ved å klikke på ikonene. Varslingspanel I varslingspanelet til høyre vil også se varsler som du mottar fra dine Visma.net tjenester.
0 0
Postet av
Hvordan kan man ta ut en kontoutskrift med mva-spesifikasjon på hovedbokskonto? Dette etterspørres av revisor
4 0
Postet av
Er det noe du er usikker på i forhold til en faktura du har mottatt? Ofte stilte spørsmål Fakturakopi Prisøkning Klage Oppsigelsesfrist Beskrivelse av faktura Her finner du ofte stilte spørsmål om faktura Når det gjelder den årlige vedlikeholdsfakturaen, er betaling av denne en forutsetning for gyldig bruksrett til deres programvare.
0 0
Postet av
Er ditt firma integrert med Autoinvioce gjøres det oppslag i AutoInvoice adressebok på feltene Organisasjonsnummer eller MVA reg.nr. ved opprettelse av ny kunde. Når du registeren ny kunde i Visma.net Financials vil systemet forsøke å finne denne kunden i adresseboken til AutoInvoice når du har lagt inn Organisasjonsnummer eller MVA reg.nr. Hvis kunden finnes i adresseboken og de kan motta elektronisk faktura vil feltet "Send til AutoInvoice" automatisk bli satt på kunden. Denne automatikken gjør at du slipper å huske på å aktivere AutoInvoice manuelt på kunden.
4 0
Postet av
Velkommen som kunde av Visma.net ERP. I og med at Visma.net ERP er en løsning som kan tilpasses til deres behov, så har du sikkert fått hjelp av en sertifisert partner til å komme i gang med løsningen. Kanskje du også har fått skreddersydd opplæring i forhold til akkurat måten du jobber på.Selv om ulike kunder og brukere kan benytter ulike deler av løsningen og kanskje også samme del på ulik måte, så finnes det noen hjelpemidler eller verktøy som alle kan bruke. Her kommer litt informasjon om disse: Visma Community:Dette er stedet å være for å holde deg oppdatert om Visma.net ERP. Du treffer også andre brukere av løsningen - som lurer på, eller kanskje har svaret på akkurat det du tenkte å spørre om. I Community finner du brukertips. Et brukertips kan for eksempel være et forslag eller innspill på hvordan du du kan bruke løsningen på en smartere måte. Et annet brukertips kan fortelle deg om hvordan du registrerer en support-hendelse, eller for eksempel hvordan en rutine fungerer. Du finner også informasjon om nyheter. Sentrale nyheter får du informasjon om og mulighet til å se en demo av – før de blir tilgjengelige for bruk. Hjelpe paneletAlle Visma.net tjenester har et lite ? (spørsmålstegn ikon) oppe i høyre hjørne av brukergrensesnittet. Dersom du klikker på dette, åpnes et hjelpe panel i høyre del av skjermbildet. I dette panelet har du tilgang til blant annet bruker-dokumentasjon samt FAQs ( ofte stilte spørsmål). I tillegg er det mulighet for å legge inn supporthenvendelser, samt oversikt over tidligere meldte supporthenvendelser. KursMange av våre partnere tilbyr tilpasset opplæring for kunder – og noen tilbyr også standard kurs. Visma tilbyr også grunnleggende standard kurs i både finans og logistikk modulen. Informasjon om kurs, samt påmelding finner du her Finner du ikke informasjon om det du lurer på?Vår Customer care avdeling hjelper deg. Dersom du ikke vet hvor du skal henvende deg i forhold til spørsmålet du lurer på? Bruk Chat i Visma Community, eller ring 09101 for å få veiledning eller støtte av en lagkompis fra Visma Med vennligOle NoerProduct Manager
0 0
Postet av
Medlemmer med flest likes