peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Kuinka perustetaan uusi asiakas Visma.net Financialsiin?

Kuinka myyntireskontraan perustetaan uusi asiakas?

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Kuinka perustetaan uusi asiakas Visma.net Financialsiin?

(updated by Villepekka Jossens VISMA ‎22-09-2017 09:15 )

Uusi asiakas perustetaan Myyntireskontra | Työalue | Rekisterit | Asiakkaat -ikkunassa. Aluksi klikataa plus (+) -painiketta  (asiakasnumerokentässä pitää lukea UUSI). Kun nimi on kirjoitettu, on seuraavaksi valittava oikea asiakasluokka. Näin menetellään, koska asiakasluokka asettaa asiakaskorttiin useita arvoja.

 

uHuEQkPfMM.gif

 

Laskutusasetukset

Laskutusasetukset-välilehdellä asetetaan muun muassa, mihin osoitteeseen laskun on määrä mennä. Välilehdelle on oletuksena täytetty sama osoite, joka on sama kuin ensimmäisellä Yleiset tiedot -välilehdellä oleva osoite. Jos laskun tulee mennä johonkin muuhun osoitteeseen, ruksi otetaan pois Yrityksen pääosoite -kohdasta. Tällä välilehdellä tehdään myös asetukset siitä, miten asiakas haluaa saada laskunsa. Tietyt tiedot on jo täytetty, kun ensimmäiseltä välilehdeltä on valittu asiakasluokka.

 

Toimitusasetukset

Toimitusasetukset-välilehdellä asetetaan muun muassa toimitusosoite. Siihen on oletuksena täytetty osoite, joka on sama kuin ensimmäisellä Yleiset tiedot -välilehdellä oleva osoite. Välilehdellä tehdään myös määritys, millä veroalueella asiakas on. Veroalue määrittää, miten ALV käsitellään laskussa.

 

Paikat

Toisinaan asiakkaalla on useampia toimipaikkoja. Tällöin luodaan tarvittavat eri sijainnit. Yksi sijainneista asetetaan oletukseksi, jota ohjelma käyttää oletuksena laskutuksessa. Jos on käytettävä jotain muuta kuin oletussijaintia, se on aktiivisesti valittava laskua luotaessa.

 

Maksutavat

Tällä välilehdellä voi lisätä asiakasta koskevia maksutietoja, joita käytetään maksettaessa asiakkaalle.

 

Yhteyshenkilöt

Tällä välilehdellä voidaan määrittää asiakkaan yhteyshenkilöt.

 

Myyjät

Tässä määritellään asiakkaasta vastaava myyjä. Myyjä lisätään ensin kohdasta Myyntireskontra | Määritykset | Rekisterit | Myyjät. Tämän jälkeen myyjä voidaan yhdistää asiakkaaseen Myyjät-välilehdellä.

 

Kirjanpitotilit

Tällä välilehdellä nähdään asiakkaalle määritellyt kirjanpidon tilit. Tileiksi on noudettu oletuksena kaikki sen asiakasluokan tilit, joka asiakkaalle on valittu. Jos kuitenkin halutaan poiketa oletuksesta, voi tällä välilehdellä määritellä asetuksia manuaalisesti.

 

Lomakeasetukset

Tällä välilehdellä näytetään, mitä laskupohjia, maksukehotuspohjia ym. asiakkaalle käytetään.

 

Muut laskuasetukset

Tällä välilehdellä määritellään Finvoice-sopimustunnus ja Finvoice-välittäjätunnus, mikäli asiakkaalla on monta verkkolaskuosoitetta saman Y-tunnuksen alla. Pelkkä Y-tunnus riittää asiakkaalle, jos heillä on vain yksi verkkolaskuosoite.