Minun alueeni
Apu

Arvonlisäveron erityisjärjestelmä laajenee 1.7.2021

tekijä Katja Salminen (Päivitetty ‎23-04-2021 14:30 tekijä Katja Salminen VISMA )

1.7.2021 alkaen erityisjärjestelmä kattaa kaikki toisiin EU-maihin sijoittautuneille kuluttajille myytävät palvelut sekä tavaroiden etämyynnin (käytännössä verkkokaupan). Erityisjärjestelmä mahdollistaa sen, että myynnin arvonlisävero voidaan lmoittaa ja maksaa myyjän tunnistautumisjäsenvaltion  kautta. Näin tavaran tai palvelun myyjän ei tarvitse rekisteröityä arvonlisäverovelvolliseksi erikseen jokaiseen EU-valtioon, johon sijoittautuneille kuluttajille se myy palveluita tai tavaroita etämyyntinä. 

 

Järjestelmään rekisteröityminen on vapaaehtoista. Kuitenkin myynnin arvon ylittäessä 10 000 euroa, myyjän tulee rekisteröityä erityisjärjestelmään tai vaihtoehtoisesti ns. normaalisti arvonlisäverovelvolliseksi kuluttajan sijaintivaltioon.

 

Valmistautuminen kannattaa aloittaa nyt, jotta tiedätte onko yrityksenne ilmoitusvelvollinen. EU kuluttaja-asiakkaita varten kannattaa perustaa oma asiakasluokka jollei sellaista ole vielä olemassa. Asiakasrekisterissä olevat EU kuluttaja-asiakkaat liitetään tähän luokkaan. Asiakkaan asiakasluokkaa vaihdettaessa on huomioitava, että luokan vaihtaminen vaihtaa asiakkaan asetuksia mikäli alla olevaan kysymysikkunaan vastataan Kyllä. Vastaamalla Ei, säilyy esimerkiksi asiakkaan alkuperäinen maksuehto ja tiliasetukset. 

 

varoitus.png

 

Tulemme myöhemmin keväällä tiedottamaan mitä muita toimenpiteitä muutos vaatii järjestelmässä. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.