peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Visma.net ERP päivitys lauantaina 15.12.2018

Visma.net Financials, Logistics ja Project Accounting päivitetään lauantaina 15.12.2018. Päivitys sisältää pääasiassa virheenkorjauksia, mutta myös pari kehitystä taloushallinnon puolelle.

 

Ostolaskun rivien sisäänluku ALV-koodeittain

 

Toimittajaluokalle ja toimittajalle on lisätty asetus Ostolaskun rivien sisäänluku ALV-koodeittain. Kun asetus on päällä, niin ostolaskun rivit lasketaan yhteen ALV-koodeittain. Tätä asetusta voi hyödyntää esimerkiksi seuraavissa tapauksissa.

  • Toimittajan ostolaskun rivit muodostetaan ostotilauksen vastaanotoista, jolloin laskun mukana tulleet rivit yleensä poistetaan ja uudet rivit valitaan vastaanottoriveistä. Laittamalla asetus päälle, rivien poistaminen on nopeampaa.
  • Toimittajalla on todella paljon laskurivejä ja rivit tiliöidään samalle seurantakohteelle, esimerkiksi puhelinlaskut. Seurantakohteen valinta kymmenille riveille vie paljon aikaa. Laittamalla asetus päälle tiliöinti ja seurantakohteiden valinta nopeutuu huomattavasti.
  • Pyöristys- ja konversiovirheiden korjaus on helpompaa uuden asetuksen kanssa.

ALV-koodittaiset rivit muodostetaan laskemalla summat yhteen riveistä. Tämä tarkoittaa, että mikäli riveissä on pyöristyseroja, niin ne voivat vielä aiheuttaa poikkeamia laskun kokonaissummaan. Poikkeamia varten teemme seuraavaan versioon uuden toimittajakohtaisen asetuksen, jolla voidaan määrittää, että laskun otsikkotietoja ei lasketa riveistä, vaan otsikkotiedot haetaan suoraan verkkolaskuaineiston otsikkotiedoista. Tämä poistaa ongelmat tiettyjen toimittajien laskujen käsittelyssä.

 

Pankkitapahtuman rivin jako

 

Tiliotteiden ja saapuvien maksujen käsittelyyn on tehty mahdollisuus jakaa yksi tapahtuma useammaksi riviksi. Tämä helpottaa pankkitapahtumien käsittelyä sekä vähentää virheitä.

 

 

Muista korjauksista ja kehityksistä löydät lisätietoa päivityksen jälkeen versiosaatteesta ohjelman oikeasta yläkulmasta löytyvän ?-painikkeen takaa.

 

Tarvitsemme lisää aktiivisia käyttäjiä Visma.net ERP käyttäjäryhmään. Käy ilmoittautumassa Communityn oikean laidan linkistä ja pääset vaikuttamaan ohjelmiston toimintojen kehitykseen.

2 Kommentit
CONTRIBUTOR *

Hei,

 

pitääkö tuo käydä asettamassa toimittajakohtaisesti? 

Näköjään piti ottaa pois täppä kohdasta: Täsmäytä varasto laskuja tuotaessa. Minulle opetettiin, että vain tämän toiminnon ollessa aktiivinen, ohjelma osaa hakea saapuvalle laskulle toimittajan takaa oikean kirjanpitotilin. Toimiiko tuo rivien sisäänluku alv-koodeittain samalla tavalla, eli hakee tilin toimittajan takaa?

 

Ystävällisin terveisin,

Anna-Maija Jokisalo

Hei,

 

Asetus on toimittajakohtainen, mutta sen voi laittaa myös toimittajaluokalle, jolloin se tulee automaattisesti kaikille toimittajaluokan uusille toimittajille.

 

Kun asetus Ostolaskun rivien sisäänluku ALV-koodeittain on päällä, niin kulutili haetaan toimittajan takaa. Tämä asetus aktivoituu tosiaan vastan kun Täsmäytä varasto laskuja tuotaessa asetus on pois päältä, unohdin mainita tämän viestissä.