Minun alueeni
Apu

Visma.net kevään kuulumisia

tekijä Sanna Ruosaari (Päivitetty ‎12-05-2023 12:36 tekijä Sanna Ruosaari VISMA )

Kevään aikana Visma.net tuotekehitys on keskittynyt suorituskykyyn. Fokus ja työ paremman sorituskyvyn takaamiseksi jatkuu edelleen. Lisäksi parannuksia ja uusia ominaisuuksia on tullut mm. maksujen käsittelyyn, kirjanpitoon ja oston, myynnin ja toimituksien hallintaan. 

Aikaa säästäviä parannuksia maksujen käsittelyyn 

 

Laskujen yhteissummat toimittajittain

Ruudulla näkyvät nyt kaikkien laskujen yhteissummat toimittajakohtaisesti. 

 

Yksi ajastus kaikille toimipaikoille

Ajastus voidaan nyt muodostaa yhteiseksi kaikille toimipaikoille.

 

Maksujen keskeytyksetön käsittely

Kun saapuvassa maksutiedostossa on maksuerä, jossa yhden laskun summa on suurempi kuin laskun/hyvityslaskun avoin saldo järjestelmässä, erän käsittelyä ei enää pysäytetä. Järjestelmä jättää laskun pois erästä ja lasku käsitellään manuaalisesti.

Päivitykset ja korjaukset kirjanpitoon ja alv:n käsittelyyn

 

Muutos alv:n käsittelyssä

Suomalaisten alv-tunnusten kanssa oli ongelmia, kun myyntilaskuja muodostettiin EU:n ulkopuolelle. Ne on nyt korjattu.

 

Uusi tila Autopay Inbox -ikkunassa

Aiemmin eri käyttäjät saattoivat käsitellä tilioteviestejä useampaan kertaan, mikä muodosti tuplatapahtumia järjestelmään. Tämän estämiseksi Autopay Inbox -ikkunaan on lisätty uusi tila “Valmis käsiteltäväksi”. 

 

Uusi varoitus ostolaskuilla

Ostolaskut-ikkunassa näytetään uusi varoitus toimittajaa muutettaessa. Alv:n summan täytyy olla oikea, ja varoitus opastaa käyttäjää lisäämään rivit uudestaan. Tämä parannus vähentää kirjanpitäjien työtä merkittävästi, koska se eliminoi summien eroavaisuuksia. 


Hyväksyttyjen ostolaskujen ongelma korjattu

Hyväksytyllä ostolaskulla saattoi olla virheellisiä tietoja Täsmäytetty-tilassa, kun hyväksyntä oli suoritettu SupplierInvoice-endpointin kautta. Tämä ongelma on nyt korjattu.

Parannuksia oston, myynnin ja toimituksen hallintaan ja tehokkuuteen

 

Uusia tilavaihtoehtoja osto- ja myyntitilauksilla

Tuotteille on lisätty uusi tilatoiminnallisuus hallinnan ja tehokkuuden parantamiseksi. Myyntitilaukset-ikkunassa ei voida myydä tuotteita, joiden tila on “Ei myyntiä”. Näitä tuotteita voidaan kuitenkin käyttää tilausriveillä vastaanoton yhteydessä. Ostotilaukset-ikkunassa näitä tuotteita ei voida ostaa, mutta niille voidaan muodostaa vastaanottoja ja palautuksia.

 

 

Useiden toimitusten muodostaminen myyntitilaukselle

Myyntitilaukselle on nyt mahdollista muodostaa useita toimituksia. Keräilyprosessin voi jakaa useammalle työntekijälle ja tehdä erillisiä toimituksia saman tilauksen tuotteille. Toimitukset-ikkunassa voidaan lisätä toimitukselle tulevia myyntitilausrivejä “Lisää tilaus” -painikkeen kautta. Tallennuksen jälkeen voidaan lisätä uusi toimitus ja muita rivejä samalta tilaukselta.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.