peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma.net vuosi 2021

tekijä Heikki Laakkonen (Päivitetty ‎26-01-2021 10:32 tekijä Heikki Laakkonen VISMA )

Uusi vuosi on käynnistynyt ja nyt on hyvä aika kertoa, mihin tulemme panostamaan tänä vuonna.

 

Visma.net tuotehallinnassa sekä tuotekehityksessä on meneillään useita suuria projekteja. Viimeisimmissä projekteissa asiakkaat ovat olleet mukana suunnittelussa heti alusta lähtien. Lämmin kiitos runsaasta palautteesta! Pyrimme kehittämään Visma.net ERP ohjelmistoa siten, että se vastaa parhaalla mahdollisella tavalla tarpeitasi. Osa raportoiduista kehityskohteista vaatii isompia muutoksia, mutta osan toiveista voimme ratkaista helpommin jo olemassa olevien tuotteiden ja moduulien avulla.

Vuoden 2021 tärkeimmät kehityskohteet

 

Screenshot_1.png

Suorituskyky

Visma.netin hitaus vaivaa varsinkin sellaisia asiakkaita, joilla on kannassa todella paljon dataa eli esimerkiksi tuotteita, myyntitilauksia tai ostolaskuja. Olemme parantamassa suorituskykyä tekemällä suuren muutoksen konepellin alle. Ohjelmiston arkkitehtuuria muutetaan pienempiin kokonaisuuksiin, mikä parantaa suorituskykyä sekä käyttöliittymässä että rajapinnassa. Olemme mitanneet nopeutta kehityksen edetessä ja tulokset ovat olleet erittäin lupaavia.

Käytettävyys

Samassa yhteydessä, kun teemme muutoksia ohjelmiston konepellin alle, päivitämme käyttöliittymän tehostamaan asiakkaiden jokapäiväistä käyttöä. Olemme käsitelleet asiakkaiden kehitysehdotukset ja haastatelleet asiakkaita aloittaen ostolaskujen maksatuksesta sekä myyntitilauksien käsittelystä. Haastatteluissa on kerätty tietoa käyttäjän jokapäiväisestä käytöstä kuten esimerkiksi 

  • ”Miten pystyn myyjän roolissa näkemään helposti, mitä tuotteita voin toimittaa asiakkaalle ja milloin?”
  • ”Miten paljon tuotteet maksoivat edellisissa tilauksissa ja miten tuotteen ostohinnat kehittyneet?”

Ensimmäiset prototyypit ovat jo käytettävyyden testaus vaiheessa ja käynnistämme näillä näkymin ensimmäiset pilotoinnit kesän jälkeen. Aloitamme nykytoiminnallisuudesta ja jatkamme kehitystä uusilla toiminnallisuuksilla.

 

maksatuksen prototyyppimaksatuksen prototyyppi

 

myyntitilausten prototyyppimyyntitilausten prototyyppi

Raportointi

Raportointiin on tulossa suuri parannus, joka mahdollistaa raporttien paremman asiakaskohtaisen muokkauksen. Raporttien jakaminen päättäjille sekä sidosryhmille helpottuu. Tavoitteena on, että asiakkaat voivat tehdä itse yksinkertaisia raportteja omiin tarpeisiinsa. Ensimmäisessä vaiheessa keskitymme graafisiin raportteihin sekä tuloslaskelma ja taseraportteihin.

Ekosysteemi

Moderni ohjelmistokokonaisuus keskustelee sujuvasti sekä reaaliaikaisesti siten, että käyttäjien ei tarvitse tehdä samoja asioita useaan kertaan eri ohjelmistoissa. Visma.net API -rajapinnan kehityksen lisäksi parannamme viestintää asiakkaille mahdollisuuksista kehittää toimintaansa erilaisilla integroiduilla ohjelmistoilla, kuten esimerkiksi viivakoodeihin perustuva varastonohjaus käsipäätteellä, verkkokauppa, CRM ja kassaohjelmisto.

Projektilaskenta

Projektilaskentamoduulin avulla asiakas voi budjetoida ja seurata projektiensa tilannetta reaaliaikaisesti. Olemme liittäneet kokonaisuuteen Visma.net Expense matkalaskut, Visma Entry tuntikirjauksen sekä Visma Payroll palkanlaskentaohjelmiston. Siirtyminen projektilaskentaan seurantakohteiden sijasta nostaa projektien seurannan ja raportoinnin uudelle tasolle.

Työnohjaus

Työnohjaus tulee vuoden aikana muuttumaan merkittävästi. Uusi käyttöliittymä on responsiivinen, joten se skaalautuu paremmin tableteille sekä puhelimien näytöille. Panostamme myös työnohjauksen integraation jatkokehitykseen.

 

Tuleva vuosi tulee olemaan todella mielenkiintoinen. Kerromme lisää yllä olevista kehityskohteista sitä mukaa, kun ne etenevät ja pääsemme julkaisemaan niitä käyttäjille.

 

Heikki Laakkonen

Visma.net ERP tuotepäällikkö