Minun alueeni
Apu
Ariitta
CONTRIBUTOR *

Korvaavassa tositteessa virhe

tekijä Ariitta

Hei,

teen alv-ilmoitusta ja se herjaa, että "Alv raportilta on löytynyt poikkeama. On 1 tosite, joka pitää tarkistaa." Tarkistin ja mielestäni korjasin oikein korvaavassa tositteessa olleen virheen. Alv-ilmoitus herjaa kuitenkin edelleen poikkeavaa summaa ja päivää, mutta ei anna minun enää korjata sitä. Mikä neuvoksi?

1 VASTAUS1
Outi A
VISMA

tekijä Outi A

Hei, 

 

eAccounting herjaa alv-raportilla poikkeavista tositteista, jos se huomaa jotakin normaalista poikkeavaa. Tässä riittää se, että tositteet käy läpi ja jos ne on kirjattu ihan oikein, niin herjoista ei tarvitse välittää. Alv-raportin saa luotua herjoista huolimatta. Ohjelma siis vain ns. kehottaa käyttäjää tarkastamaan tositteet varmuuden vuoksi.

 

Jos alv-raportti herjaa summasta poikkeavia tositteita, niin kannattaa katsoa summat esim. alv-laskuri.fi avulla. Useimmiten kyse on muutaman sentin alv-pyöristyksestä. Ohjelmat pyöristävät alv:it hieman eri tavalla. Herjan voi tässä tapauksessa ohittaa.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!