Minun alueeni
Apu

Asiakaslaskun luominen

07-12-2017 08:19 (Päivitetty 16-12-2021)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1142 Näytöt

Laskun luominen ja lähettäminen asiakkaalle

Lasku voidaan luoda useasta eri kohdasta ohjelmaa. Voit luoda laskun kohdasta Myynnit- Laskut - Uusi lasku tai valita asiakkaan kohdasta Myynnit - Asiakkaat - Valitse asiakas - Uusi - Uusi lasku.

 

Kun syötät laskun päivämäärän, eräpäivä tulee näkyviin automaattisesti. Eräpäivä määräytyy nykyisten asiakkaiden maksuehtoihin syöttämäsi päivien lukumäärän mukaan. Voit muokata eräpäivän vielä tässä kohdassa haluamaksesi. 

Sitten erottelet, mitä asiakkaalta olet laskuttamassa. Jos et ole tottunut käyttämään tuotteita, voit luoda yleisen tuotteen, jota käytät kaikessa. Kuvaus ja yksikköhinta voidaan muuttaa jokaisessa laskussa. Voit lisätärivejä napsauttamalla plusmerkkiä oikealla.

Kun napsautat  Lisää uusi tekstirivi-painiketta, näkyviin tulee kenttä, johon voit kirjoittaa haluamasi tekstin.

 

Liitä PDF-tiedosto napsauttamalla Lisää PDF . Voit liittää enintään neljä liitetiedostoa.

 

uusilasku.jpg

 

Voit esikatsella laskua ennen sen lähettämistä, mutta huomaa, että esikatselussa esimerkiksi laskun numeroa ei näytetä. Tämä tulee esille vasta lähetettyyn laskuun.

 

Kun luot laskun, saat neljä lähetysvaihtoehtoa vaihtoehtoa napsauttamalla nuolta kohdassa Hyväksy ja...:

1. Hyväksy ja luo PDF: Lasku ladataan PDF-muodossa ja se voidaan tallentaa koneelle

2. Hyväksy ja lähetä sähköpostilla: Asiakkaalle lähetetään sähköpostia ja sen mukana on PDF-tiedosto liitteenä. Jos syötät vahingossa väärän sähköpostiosoitteen ePasseli ilmoittaa sinulle, että laskua ei ole lähetetty. Näet tämän punaisena ristinä asiakaslaskujen luettelossa.

3. Hyväksy ja lähetä verkkolaskuna

4. Hyväksy ja lähetä kirjeenä 

5. Tallenna luonnos:  Laskusta tallennetaan luonnos.

 

Kun olet lähettänyt laskun, saat ilmoituksen siitä, että lasku on lähetetty, ketä asiakasta on laskutettu ja mikä laskutusnumero on saanut laskun. Jos olet lähettänyt laskun sähköpostitse, näet sen sähköpostiosoitteen, johon se lähetettiin. Jos valitsit PDF-tiedoston tulostamisen,  lataa tiedosto valitsemalla Tulosta.

 

aloitus5.jpg

 

Tulosta tai lähetä lasku uudelleen

Valitse vasemmasta sivupalkista Myynnit - Laskut - Avoimet laskut - Lähetä tai tulosta ja valitse joko Tulosta PDF-muotoon tai sähköpostitse. Jos valitset sähköpostin, näkyviin tulee ikkuna, johon syötät vastaanottajan sähköpostiosoitteen. Hyväksy ja lähetä lasku.

 

aloitus6.jpg

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!