Minun alueeni
Apu

Ostotilaukset

23-12-2021 07:38
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 487 Näytöt

Ohjelman kohdassa Ostot - Ostotilaukset hallinnoit yrityksesi ostotilauksia. Täällä voit luoda uuden ostotilauksen toimittajalle, hyväksyä ostotilauksen, tehdä siihen toimituksen ja luoda ostolaskun suoraan ostotilaukselta sekä paljon muuta.

 

Kun menet Ostotilaukset-valikkoon näet listauksen kaikista ostotilauksistasi. Ne näytetään kolmella eri välilehdellä riippuen niiden tilasta.

Välilehden nimi Tila Kuvaus
Luonnokset - Ostotilaukset joita olet alkanut kirjaamaan ja olet tallentanut luonnoksiksi.
Ostotilaukset käsittelyssä Tilattu, Vahvistettu, Keskeneräinen toimitus, Osatoimitus Ostotilaukset jotka on lähetetty toimittajalle tai joilla on keskeneräinen toimitus tai on osatoimitettu, sekä tilaukset joilla vahvistettu toimitusaika.
Vahvistetut ostotilaukset Toimitettu, Laskutettu Ostotilaukset jotka on toimitettu varastoon sekä ne joista olet saanut jo ostolaskun.

Sarakkeiden otsikkoa klikkaamalla voit lajitella eri luetteloja niin, että ne näyttävät ostotilaukset halutussa järjestyksessä.

 

Ostotilauksen luonti:

Voit luoda ostotilauksia ohjelmassa kolmesta eri paikasta.

  • Ostot - Ostotilaukset

  • Ostot - Toimittajat

  • Varasto ja tuotteet - Tuotteet

Kun olet luonut ostotilauksen ja lähettänyt sen toimittajalle, tulee sen tilaksi Tilattu. 

 

Vahvista toimitusaika

Kun saat tilausvahvistuksen toimittajaltasi, avaa tilaus ja valitse Toiminnot - Vahvista. Anna toimitusaika ja toimittajan tilausnumero (valinnainen) ja valitse Vahvista. Tilauksen tilaksi asetetaan Vahvistettu.

 

Kirjaa varastoon otto:

Kun tavarat ovat tulossa, avaa vahvistettu ostotilaus ja valitse Tallenna toimitus luonnokseksi. Jos tavarat on toimitettu, valitse sen sijaan Kirjaa varastoon otto. Tillaksi tulee joko Keskeneräinen toimitus tai Toimitettu riippuen edellisestä valinnastasi. Varastoon otto tehdään automaattisesti kohtaan Varasto ja tuotteet - Varastomuutokset kun tilaksi asetetaan joko Toimitettu tai Osatoimitettu.

 

Luo ostolasku:

Kun ostotilaus on viimeistelty ja sen tila on Toimitettu voit luoda ostolaskun suoraan siitä. Avaa ostotilaus ja valitse Toiminnot - Luo ostolasku. Kaikki tiedot esitäytetään ostotilaukselta. Sinun pitää vain lisätä ostolaskun numero ja valita Hyväksy.

 

Linkeissä lisää ostotilauksista

https://help.visma.net/fi_fi/eaccounting/content/online-help/purchasing-purchase-orders.htm

https://help.visma.net/fi_fi/eaccounting/content/online-help/purchasing-purchase-orders-create.htm

 

 

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!