Minun alueeni
Apu
Marja25
CONTRIBUTOR *

Alv palautuksen kirjaaminen

tekijä Marja25

Hei,

Miten kirjataan vuoden 2021 vuonna 2022 maksettavat ALV-palautukset vuoden 2021 kirjanpidossa? Mitkä ovat kirjaukset vuoden 2022 kirjanpidossa? Mitä tilejä tulisi käyttää?

2 VASTAUSTA2
Outi A
VISMA

tekijä Outi A

Hei, 

 

Valitettavasti emme ohjelmistotalona saa ottaa kantaa kirjanpidon kirjauksiinne, joten niiden osalta olethan yhteydessä kirjanpitäjääsi. Saamme ohjeistaa ohjelman teknisissä asioissa.

 

EPasseli tyhjentää 2939 Alv-velka- ja 1763 Alv-saamistilien saldot. Mikäli syntyy palautettavaa alvia, kirjaa ohjelma sen tilille 1762 =Oma-aloitteisten verojen kirjaukset tai jos kertyy maksettavaa alvia, kirjaa ohjelma summan tilille 2948 =Muut verotilivelat. 

 

 

Kirjausta pääset tarkastelemaan seuraavasti ePasselissa: Kirjanpito - ALV-raportti - klikkaa alv-raportin rivistä, jolloin rivi laajenee ja rivillä näkyy myös tuo syntynyt kirjanpidon kirjaus.

 

Marja25
CONTRIBUTOR *

tekijä Marja25

Kiitos vastauksestasi. 

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!