Minun alueeni
Apu
Samppa2
CONTRIBUTOR *

Osamaksulla ostettu pienhankinta

tekijä Samppa2

Hei.

Miten kirjataan osamaksulla ostettu ATK-laitteisto ja miten kirjataan osamaksulla ostetun tuotteen lyhennys maksut.

1 VASTAUS1
Accepted solution
JonnaAikala
VISMA

tekijä JonnaAikala

Hei,

 

kiitos viestistäsi!

 

Jos haluat kirjata oston kerralla kirjanpitoosi, niin voit kirjata koko ostoksen kohdasta: "Ostot" - "Ostolaskut" - "Uusi ostolasku".

 

Kun koko ostos on kirjattu ostolaskuihin, saat kohdistettua maksetut lyhennykset laskulle, pienentämään kokonaissummaa. Eli "Pankki- ja kassatapahtumat" - lisää "Uusi pankkitapahtuma" - kirjaa päivämäärä sekä summa - "Lisää". Tämän jälkeen klikkaa muodostuneen tilitapahtumarivin päästä oranssia "Kohdista" -painiketta.  Mikäli sinulla on pankkiyhteys käytössäsi, niin sinun ei tarvitse lisätä tilitapahtumaa, vaan voit klikata suoraan "Kohdista" -painiketta. 

 

Tämän jälkeen valitse "Tapahtuma liittyy"- kohtaan "Maksu ostolaskuun" - valitse ko. lasku listalta ja määrittele lyhennyksen summa ja valitse "Erotuksen syy" -kenttään "Osasuoritus"  - tämän jälkeen valitse alhaalta "Lisää toinen", jotta saat kirjattua myös mahdolliset korkot ja kulut.

 

Valitse "Tapahtuma liittyy" - kohtaan "Muu nosto" - valitse "Tapahtuman tyyppi" - kohtaan "Oma tiliöinti" - kirjaa korot ja kulut haluamillesi tileille - voit liittää lyhennyslaskun kuvan oikealla olevasta sinisestä "Kohdistamattomat kuvat" -painikkeesta - lopuksi, kun olet kirjannut koko pankkitapahtuman summan, valitse "Hyväksy". 

 

Ostolasku kuittaantuu siis pois avoimista ostolaskuista, kun viimeinen lyhennys on kohdistettu laskulle.

 

Aurinkoisin terveisin,
Jonna

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!