Minun alueeni
Apu
V-P Lyra
CONTRIBUTOR *

Ostokuitin käsittely

tekijä V-P Lyra

Hei!

Tilanteessa, jossa olen ostanut omalla rahalla yritystoimintaan liittyviä hankintoja, lähetän kuitin kuvapankkiin. Kuvapankista kuitti käsitellään ostokuittina ja pankkitilin sijaan valitaan Maksettu yksityistililtä jolloin osto tiliöityy kirjanpitoon yksityisostona. Näin ohjeen mukaan.

 

Mutta kredit puolen tiliöinniksi tulee 2365 yksityisnostot rahana, joka käytännössä tarkoittaisi sitä, että siirrän rahaa yrityksen tililtä omaan yksityistalouteen. Jos tämä haluttaisiin tehdä oikein, tiliksi pitäisi tulla tulla 2361 yksityissijoitukset rahana. Toki tuo 2365 kredit puolen kirjaus periaatteessa toimii oikein, mutta ei auta siinä tilanteessa kun veroilmoitusta tehdessä täytyy yksityisnostot ja yksityissijoitukset eritellä.  Pääkirjasta ei saa myöskään poimittua esim. 2365 tilin sekä debet että kredit puolen vientejä vaan saldo näkyy ainoastaan kumulatiivisena.

 

Tähän ongelmaan toivoisin pikaista ratkaisua.

1 VASTAUS1
Outi A
VISMA

tekijä Outi A

Hei!

 
Kiitos viestistäsi. 
Ohjeemme mukaan tulee kredit puolen tiliksi valita 2341 ja debet puolelle esim. 4000 ostot ja 1763 alv saamiset. Voitte halutessanne laittaa meille viestiä vielä asiasta osoitteeseen support@epasseli.com 
Tässä vielä linkki ohjeeseen:

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!