Minun alueeni
Apu
DSLA
CONTRIBUTOR **

Vastaanotettu hyvityslasku

tekijä DSLA

Hei, viimevuoden kirjanpidon jo maksetusta(11/2021) ostolaskusta tuli hyvitys nyt(03/2022) tilille, miten tämä kirjataan? Summa ei ole merkittävä, eikä se vaikuta tilinpäätökseen.

 

 

2 VASTAUSTA2
DSLA
CONTRIBUTOR **

tekijä DSLA

Hei, olisiko tähän vastausta?

Outi A
VISMA

tekijä Outi A

Hei, 

 

Voitte kirjata samalle tilille kuin alkuperäisessä veloituslaskussa on kirjattu. 

 

Toki nämä riippuu hieman tilanteesta mikä teillä on ohjelmassa. 

Kun  haluat kohdistaa hyvityslaskuja avoimiin veloituslaskuihisi, niin voit sen tehdä "Avoimet ostolaskut" näkymässä. Valitse tällöin hyvityslasku ja klikkaa "Toiminnot" -> "Kohdista". Valitse listalta mihin veloituslaskuun haluat tämän hyvityksen kohdistaa. Eli esimerkiksi jos sinulla on Wihurilta tullut 300,00 euron lasku, mutta myös -100,00 euron hyvityslasku niin voit klikata -100,00 euron laskua ja kohdistaa sen avoimeen veloituslaskuun (300,00 euron lasku). Tällöin veloituslaskun avoimeksi summaksi jää 200,00 euroa ja hyvityslasku kuittaantuu kirjatuksi.

 

Jos puolestaan Wihuri palauttaa sinulle suoraan rahaa, eli he maksavat sinun tilillesi suoraan tämän 100,00 euron hyvityksen, niin silloin puolestaan kirjaat hyvitysostolaskun maksetuksi, samalla tavalla kuin normaalit laskutkin.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!