Mina produkter

Logga in för att följa produkter och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(updated by Dagmara Grymek VISMA ‎01-03-2019 14:49 )
Dagmara Grymek
 • 0 Svar
 • 0 gilla
 • 76 Visningar

Ibland kan det vara önskvärt att säkerhetskopiera enskilda företagsdatabaser i Mamut Business

Software.

Obs! Denna artikel gäller ej för kunder på Mamut Application Hosting. Säkerhetskopiering för kunder på Mamut Application Hosting sker automatiskt var tredje timme.

 

 1. Gå till Arkiv - Säkerhetskopia - Skapa säkerhetskopia. Programmet MDataTools kommer nu att startas.
 2. Klicka på Nästa.
 3. I fönstret som öppnas väljer du Avancerat, och klickar på Nästa.
 4. I nästa fönster markerar du Delar av systemet och bockar för den eller de företagsdatabaser du önskar att ta en säkerhetskopia av. Här anger du även om du önskar ta med Systemfiler och Dokument och bilder. Systemfiler är filer som är gemensamma för samtliga företagsdatabaser i ditt system.
 5. Obs! om du ska ta en säkerhetskopia av en eller flera företagsdatabaser, och denna säkerhetskopia ska läsas in i ett annat system och där läggas i tillägg till övriga företagsdatabaser så ska du inte ta med systemfiler i din säkerhetskopia. Om du har systemfiler med i säkerhetskopian så kommer säkerhetskopian att skriva över all data som finns i det system du återställer den i.
 6. Klicka på Nästa när du har gjort ditt val. I detta fönster anger du önskad beskrivning av säkerhetskopian samt sökväg där du vill spara säkerhetskopian. Du har även möjlighet att skydda säkerhetskopian med lösenord om så önskas. Notera dock att säkerhetskopian blir omöjlig att återställa om du glömmer lösenordet.
 7. Klicka på Nästa för att starta säkerhetskopieringen. Ett statusfönster visar processen för säkerhetskopieringen.
 8. När säkerhetskopieringen är klar kommer du till ett nytt fönster som visar detaljer för säkerhetskopian som precis har skapats. Klicka på Slutför för att avsluta guiden.

Du har nu tagit säkerhetskopia av den eller de företagsdatabaser som valts.

 

Tips! Du kan även skapa en säkerhetskopia utan att vara inloggad i programmet. Detta görs via programmet DataTools. Läs mer om det här.

 

Medverkande