Mina produkter
Hjälp

Olika moduler i Visma.net Financials

07-05-2024 12:20 (Uppdaterad 08-05-2024)
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 177 Visningar

Visma.net består av många olika moduler och då systemet är modulbaserat är det viktigt att respektive uppgifter genomförs i korrekt modul. Dvs. att allt som har med kund att göra genomförs i kundreskontra, allt som har med leverantör att göra i leverantörsreskontra osv.


Nedan i denna artikel kommenterar vi de mest använda modulerna i det dagliga arbetet. 

 

2024-05-07 15_33_44-Startsida.png

Redovisning

Modulen Redovisning är själva kärnan i Visma.net Financials och den är integrerad med övriga modulerna i systemet. Här hittar du alla verifikat som genereras via andra moduler och du har därmed tillgång till all redovisningsdata i modulen. Varje gång en transaktion uppdateras i en annan modul blir verifikationen tillgänglig i din redovisning

Anläggningsregister

Under Anläggningsregister kan du upprätta dina anläggningar och tillgångar med full översikt under dess levnadstid. I tillägg kan du både avskriva och utrangera dina tillgångar i denna modulen.

 

 

 

Bank/likvidhantering

Den här modulen ger en översikt över alla betalningskonton, betalningsmetoder och verifikationstyper som är registrerade i systemet. Vidare kan man här behandla filer från Autopay samt behandla olika banktransaktioner och manuella betalningar i modul, inklusive transaktioner med moms.

Valutahantering

Här har man möjlighet att justera valutakurser. I tillägg kan man köra valutajustering för kunder, leverantörer och huvudbok.

 

 

 

 

Leverantörsreskontra

I leverantörsreskontra registreras alla dina leveratörer och du kan även få in alla inkommande fakturor i denna modul via fakturainkorgen och AutoInvoice. Det är från denna modul du kan skicka leverantörsutbetalningar till banken via Autopay. Här har du också översikt på vilka leverantörsfakturor som är öppna och stängda.

Skattehantering

I denna modul genererar du och behandlar momsrapportering. Här finner du alla momskoder som används i övriga moduler. Du kan både ändra befintliga, skapa nya samt styra hur de skall hanteras i systemet.

 

 

 

 

Kundreskontra

I kundreskontra har du full översikt över alla dina kunder, utgående fakturor och ingående betalningar på skickade fakturor. Här har du också en översikt över alla öppna poster samt kan skicka påminnelser till de kunder som har obetalda fakturor.

Periodisering

Det är möjligt att periodisera både intäkter och kostnader i systemet och detta administreras via modulen periodisering. Här kan du skapa egna periodiseringsnycklar som används för att utföra periodiseringen i andra moduler. I tillägg är det i denna modul alla periodiseringsverifikat bokförs.

 

 

Detta är den sista artikeln i vår introduktionsguide för dig som ny användare om hur man kommer igång med Visma.net. 

 

Här kommer inom kort att publiceras en direktlänk till nästa steg där vi introducerar övriga moduler i Visma.net med guider hur man genomför olika processer i systemet. 
Vi går då igenom följande:
Redovisning
Kontoplan
Verifikatsregistrering
Kundreskontra
Fakturaprocess från kundkort till faktura och betalning
Leverantörsreskontra från kundkort till faktura och betalning
Fakturainkorg
Betalningar: Autopay/Manuell
Approval
Bank/Likvidhantering, in & ut-betalningar
Avstämning mot bankkonto
Momshantering - hur fungerar det i Visma.net
Momsrapportering

 

 

<< Föregående

Kom igång med Visma.net

Aktuella ämnen

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här