Mina produkter
Hjälp

Fakturastatus vid integration - Visma.net ERP

09-07-2020 14:01 (Uppdaterad 22-04-2021)
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 947 Visningar

I samband med att det nya gränssnittet för integration mot Visma.net ERP blev tillgängligt introducerades även striktare initiala inställningar. Det innebär att vid uppsättning av integrationen är det ännu viktigare att följa integrations dokumentationen. Specifikt sektionen för Fakturastatus.

 

Tidigare gick det att föra över fakturaunderlag till Visma.net ERP även om fakturorna redan innehar ett fakturanummer i Project Management. Integrationen skrev över det angivna faktura- och referensnumret med nästkommande fakturanummer i serien från Visma.net ERP eftersom det är ERP som är överordnat (Master) gällande fakturanummer.

 

Framöver kommer fakturor som innehar ett fakturanummer genererat av Project Management inte kunna föras över av integrationen och ett fel genereras i Verktyg > Integrationer > Överföringslogg.  

(Fakturanummer skapas i Project Management när fakturan placeras i eller passerar en status som är markerad i boxen Fakturanummer)

 

Därför är det extra viktigt att kontrollera så fakturastatusar är korrekt uppsatta innan integrationen tas i bruk. Se nedan exempel flöde.


flöde.PNG

 

Boxen Fakturanummer skall endast vara markerad för status “Överförd VnF/Skicka till Autoinvoice” och nedåt eftersom fakturanummer hämtas från VnF när fakturan synkroniseras. Standard efter kreditering bör markeras på status för överföring till Visma.Net ERP. 

 

(För tillfället finns inte nedan inställning i nya användargränssnittet. För att kontrollera inställningen klicka uppe till vänster i det blå åtgärdsfältet på pilen, välj Home. Här ser du en gul/grå ikon Visma Severa, klicka på den så kommer du in i gamla gränssnittet och följ instruktionen nedan. Har du inte tillgång till gamla gränssnittet? Ta kontakt med din partner)

 

kredit.PNG

 

Vid Kugghjul > Inställningar > Fakturanumrering ska denna box förbli ej markerad vid integration eftersom inget fakturanummer ska genereras innan kreditfakturan överförts till Visma.net ERP.

 

 

Om situationen uppstår att du har genererat ett fakturanummer i Visma PM innan överföring till VnF och du nu får ett fel i överföringsloggen - ta kontakt med in partner!

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här