Mina produkter

Logga in för att följa produkter och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Sortera efter:
av Tobias Söderlund VISMA
Då och då får vi frågan hur uppföljning per fas eller person kan göras på projektavgifter (vanligast för artiklar som fakturerars i projekten).   För er som har APIet påslaget i organisationen har ett extra avsnitt under "Företagsuppgifter" som kallas för "API-parametrar":  Här går det att välja "Anställd för en projektavgift" samt "Fas för en projektavgift". När något eller båda av dessa alternativ är valda går det sedan att koppla fas/person till de avgifter som läggs till i era projekt!   Ha en fortsatt fin dag.
Visa fullständig artikel
av Tobias Söderlund VISMA
För er som vill vet mer om hur det fungerar att rapportera i veckovyn har vi spelat in en kort video för att visa hur det fungerar:     Ha en fortsatt fin dag!
Visa fullständig artikel
av Susanne Neretnieks VISMA
Nu kan du redigera anteckningar och lägga till punkt- och checklistor i aktiviteter och projektuppgifter.
Visa fullständig artikel
av Susanne Neretnieks VISMA
I mobilappen kan du enkelt komma åt vanliga uppgifter när du är på språng. 
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Susanne Neretnieks VISMA ‎10-10-2019 12:52
Exempelrapport som visar förväntad och rapporterad tid per dag och medarbetare. 
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Jonas Pålsson VISMA ‎25-09-2019 14:32
Om du har behov att ändra antal aktiva användarlicenser i Visma.net Project Management så styr du detta själv direkt via systemet. Antal aktiva användarlicenser faktureras automatiskt baserat på det antal man har angivit i samband med ny faktureringsperiod påbörjas. Det är därmed viktigt att man i de fall man önskar reducera antal licenser säkerställer att man genomför detta innan ny avtalsperiod påbörjas. Avtalsperiod framgår av er senaste faktura. Utökas antal licenser faktureras dessa baserat på datum för aktivering. För att ändra antal användarlicenser gör du enligt följande: Logga in i Visma.net Project Management och klicka på "Inställningar, (kugghjulet) och välj sedan "Uppgraderingar" i menyn. I det fönster som då öppnas väljer du fliken "Egenskaper". Ange sedan önskat antal användarlicenser som skall finnas tillgängliga i systemet. När korrekt antal angivits är det viktigt att man scrollar längst ned på sidan och klickar "Nästa" och sedan väljer att "Bekräfta avtal" för att ändring skall tas i bruk. Logga sedan ut och in igen och kontrollera att dina önskade ändringar aktiverats: Genomförd ändring är då underlag för nästa faktureringsperiod av aktiva användarlicenser. Ha en fin dag! /Jonas
Visa fullständig artikel
av Susanne Neretnieks VISMA
Fråga Hur får jag en överblick över nedlagd tid, fakturerbar tid och faktiskt fakturerad tid? Svar Det finns flera rapporter att använda för detta, men ett exempel visas nedan. Den bygger på en av rapporterna i rapportmenyn Rapporter/Tid&Utlägg/Arbetstimsanalys.  I exemplet är rapporten grupperad på Projektets avdelning, Projektnamn och Person för innevarande månad. Kolumnerna visar värden för Upparbetad tid, Fakturerbar tid samt Fakturerad tid.  
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Susanne Neretnieks VISMA ‎11-09-2019 18:37
Om du vill se hjälpfönstret separat kan du frikoppla detta från applikationen. 
Visa fullständig artikel
av Susanne Neretnieks VISMA
Några tips om hur du kan följa upp värdet av registrerad tid i fastprisprojekt.
Visa fullständig artikel
av Susanne Neretnieks VISMA
Fråga Jag ser inte veckovyn när jag ska tidrapportera, varför? Svar Om man i systeminställningarna definierat att rapportera tider med start- och sluttid, är veckovyn för tidrapportering inte tillgänglig. Detta har att göra med att den inte har tillräckligt med detaljerad information från resursallokeringen för att visa förslag utifrån klockslag och att veckoöversikten inte blir lättöverskådlig. 
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Susanne Neretnieks VISMA ‎08-08-2019 11:53
Så här kan du lägga till en eller flera kundgrupperingar till flera kunder samtidigt. 
Visa fullständig artikel
av Susanne Neretnieks VISMA
Så här kan du uppdatera flera projektspecifika prislistor på samma gång.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Susanne Neretnieks VISMA ‎15-07-2019 17:35
Via hjälpfönstret i applikationen kan du nu komma direkt till den nedladdningsbara Användarhandboken för Visma.net Project Management.
Visa fullständig artikel
av Jonas Pålsson VISMA
Hej! Jag vill passa på att informera alla användare att det finns möjlighet att mottaga driftinformation automatiskt vid händelser som direkt eller indirekt påverkar de tjänster man använder hos Visma. Genom att aktivera detta mottager man en e-post direkt i samband med att vi publicerar statusinformation gällande ev. tillfälliga störningar, planerat underhållsarbete m.m. En fördel med denna tjänst är att du själv avgör vilka tjänster där du önskar bli automatiskt uppdaterad. För att aktivera prenumeration och sedan automatiskt hålla dig uppdaterad gör du enligt följande: 1) Gå till status.visma.com 2) Klicka på knappen "SUBSCRIBE TO UPDATES" 3) Ange din e-postadress och klicka "CONTINUE" 4) I lista som visas klickar man på plus-tecknet för att sedan markera de tjänster man använder och där man önskar får information. För Visma.net Project Management rekommenderas följande val om man använder dessa tjänster:  Visma Mobile Apps: Aktivera Visma Scanner om denna tjänst används för att fota kvitton i mobil. Visma Cloud Platform: Aktivera CP-Visma Connect för information gällande inloggning i systemet. Common Services: Aktivera CS-Autoinvoice vid användning av Autoinvoice/Elektronisk fakturering via Visma.net Project Management. Common Services: Aktivera Visma Severa/Visma.Net Project Management, huvudtjänst för ditt system. Aktivera sedan din prenumeration genom att klicka "SAVE" längst ned på sidan. Nästa gång vi publicerar information som berör dessa tjänster mottager du en e-post med länk till den aktuella informationen.   Med vänlig hälsning /Jonas
Visa fullständig artikel
av Susanne Neretnieks VISMA
För att utöka era möjligheter att följa upp verksamheten utifrån de begrepp och nyckeltal som är viktiga i er verksamhet kan ni skapa egna nyckeltal i Visma.net Project Management. Dessa kan sedan användas i rapporter och översikter.  Om du har versionen Premium eller Enterprise kan du skapa egna nyckeltal från menyn Inställningar/KPI.   Nyckeltalen delas in i tre områden: Indikatorer för projekt - nyckeltal som visas i projektrapporter och projektöversikten Indikatorer för fakturor - nyckeltal som visas i en enskild faktura och fakturarapporter Användarindkationer - nyckeltal som visas i tid- och användarrapporter Klicka på knappen Lägg till under respektive typ av nyckeltal och ange ett namn på nyckeltalet. Fältet Enhet kan lämnas tomt eller ange den enhet som ska visas i rapporter. Börja med att klicka på det matematiska tecknet för att sätta upp formelns delar och operationer, därefter väljer du vilket innehåll respektive del ska ha.   Efter att du har valt innehåll klickar du på pennan för att göra ytterligare urval för vad som ska inkluderas i formeln, t.ex. vilka källor som ska räknas med i begreppet Fakturering.   Klicka på Spara.   I listan över tillgängliga KPIer kan du även kryssmarkera kolumnen “I projektöversikt”. Då kommer nyckeltalet även visas i projektets flik Finanser.   När du skapar en rapport kan du välja att lägga till dina egendefinierade KPIer från Värden under sektionen Anpassade KPIs i listan över möjliga rapportvärden.
Visa fullständig artikel
av Susanne Neretnieks VISMA
I Visma.net Project Management finns ett stort antal värden och nyckeltal att använda i olika rapporter. För en bättre förståelse vad ett visst värde innebär eller hur det beräknas, titta i vår Ordlista.    För att få till en rapport med de värden som är intressanta för dig kan du utgå från en standardrapport inom respektive område, t.ex. Projekt, och därefter begränsa innehållet i rapporten genom att välja vissa filter samt lägga till värdekolumner genom att lägga till Värden.     Du kan även flytta om ordningen eller ta bort föreslagna värden/filter i listan.    När rapporten ser ut som du vill ha den kan du spara den, antingen som en egen rapport eller dela den med andra personer som har en viss behörighetsroll. (Att dela rapporter förutsätter en viss nivå av behörighet, men alla kan spara egna rapporter.) Om du dessutom markerar Ange som favorit kommer den att visas som favorit under snabbmenyn Favoritrapporter.     
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Susanne Neretnieks VISMA ‎07-05-2019 09:48
Läs mer om hur du kan spara e-postkonversationer i det aktuella projektet.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Susanne Neretnieks VISMA ‎06-05-2019 14:35
Kom igång med e-faktura och lev upp till de nya kraven på e-faktura till offentlig sektor.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Susanne Neretnieks VISMA ‎03-05-2019 13:13
Så skriver du enkelt ut flera fakturor på en gång.
Visa fullständig artikel
av Vismanet Support1 VISMA
Fråga Hur tar jag bort en användare för att frigöra en licens? Svar Gå gärna under Användarhantering. I den lista som visas listas alla dina aktiva användare. Dessa nyttjar varje en egen användarplats. Klicka på namnen för de användare som du önskar inaktivera. Inne på användaren så klickar du på *Inaktivt* högst uppe i avdelningen användarinformation. Därefter kan man lägga upp en ny användare eller aktivera en inaktiverad. Detta påverkar inte antalet licenser som ni betalar för.   OBS! Detta förutsätter först och främst att din inloggning är administratör med alla rättigheter. Man kan inte radera sitt eget konto. Man kan inte radera en användare som är definierad som Chef för organisationen.
Visa fullständig artikel
Externa länkar