avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Registrera nya användare

17-06-2019 11:48
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 640 Visningar

Hur registrerar du nya användare i Visma Construction?

Alla anställda på företag som har ett ID06-kort ska registreras i Visma Construction. Som regel kan man registrera användarnamn i formatet ”förnamn.efternamn” (om man har ett vanligt namn kan man även ha fått en siffra efter för- eller efternamnet).

För att lägga in en användare klickar du på det gröna plustecknet i det övre högra hörnet och väljer ”Användare”.

När du klickat på ”Användare” kommer du till en sida som ser ut ungefär som på bilden nedan. Här ska du lägga till information om den anställdes ID06-kort, personnummer, nationalitet och arbetsgivare. Därefter klickar du på ”Lägg till användare med ID06-kort” som synkas med ID06-databas. Det kan uppstå störningar mellan våra databaser, och använd då alternativet lägg till utan ID06-kort. Om användaren inte har hunnit få sitt ID06-kort ännu är det möjligt att använda alternativet ”Lägg till användare utan ID06-kort” och låta användaren lägga till informationen själv vid ett senare tillfälle.

 

I nästa steg kompletterar du med följande obligatoriska information om personen:

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Telefonnummer (behövs för att skicka ut användaruppgifterna och skicka interna SMS-meddelanden via Visma Construction)
  • E-post, som dessutom blir användarnamnet(behövs för att skicka ut användaruppgifterna och skicka interna meddelanden)
  • Användarroller, läs mer här!

När du fyllt i alla uppgifterna och sparat den nya användaren (genom att trycka på den gröna ”Spara-knappen”) måste du även se till att inloggningsuppgifterna skickas ut. Se nedan avsnitt.

Observera! Om du som ADMIN på företaget skapar en användare som är anställd hos en underentreprenör så ska du alltid klicka i denna box innan du sparar användaren.         

                                                                                                

Som regel är det dock UE-administratören som lägger in sina egna anställda. Läs mer om UE-hantering här.

Hur skickar du ut inloggningsuppgifter till användare?

När du har skapat en ny användare eller en ny UE-administratör måste du se till att dessa får inloggningsuppgifter så att de kan använda Visma Construction. Detta gör du genom att klicka på Användare i menyn på skärmens vänstra sida och söka på användarnamnet. är du hittat den användare du sökt efter kryssar du i rutan till vänster om namnet, på det sätt som visas på bilden ovan. Klicka därefter på rutan ”●●●Mer” ovanför namnet.

 

I den meny som dyker upp ska du välja ”Skicka inloggningsuppgifter via SMS”. Alternativet ”Skicka inloggningsuppgifter via e-post” får endast användas om möjlighet att använda sig av om telefonnummer saknas. Alla användare som inte har bytt lösenord, röd bakgrund under kolumnen ”Lösenord” kommer kunna få inloggningsuppgifter per SMS eller e-post. För att återställa ett befintligt lösenord (grön bakgrund) så tryck på penn-ikonen till höger om användarraden.

 

I den efterföljande dialogrutan (ovan) ska du endast klicka på den gröna knappen med texten ”Skicka inloggningsuppgifterna!” och sedan ”OK”.

Klicka ENDAST för rutan ”Skicka SMS till alla registrerade användare” vid behov, eftersom det kommer att leda till att alla användare i systemet som inte har bytt lösenord kommer att få SMS.

 

Observera! Har en användare konto i Visma Construction sen tidigare så ska de endast ANSLUTA SIG TILL PROJEKT.

Medverkande